You are here:

MM Stoica a ordonat adversarele din turul doi preliminar Champions League. "Balaurii" şi echipa cu care FCSB e favorită | EXCLUSIV

MM Stoica a ordonat adversarele din turul doi preliminar Champions League. "Balaurii" şi echipa cu care FCSB e favorită | EXCLUSIVgalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB, campioana României, va avea parte de adversare dificile în turul doi preliminar Champions League, în cazul în care se va impune în prima dublă preliminară.

FCSB va avea parte de o vară incendiară, pe două fronturi, după ce a reuşit să devină campioana României după o pauză de nouă ani de la ultimul titlu.

MM Stoica, preşedintele Consiliului de Administraţie al FCSB, a pus în ordine, din punct de vedere al dificultăţii posibilelor adversare din turul doi, echipele pe care FCSB le-ar putea intâlni în acea fază a competiţiei.

PAOK, Midtjylland, Sparta Praga şi Qarabag sunt cele mai dificile adversare, în viziunea lui Mihai Stoica, pe care FCSB le-ar putea întâlni în turul doi din preliminariile UEFA Champions League.

Ordinea folosită de MM este de la 12 la 1. 12 reprezintă cea mai dificilă adversară, în timp ce 1 este atribuită celei mai facile.

MM Stoica: "Mi-aş dori o revanşă cu Ludogoreţ"

"Aş lua-o invers, aş pune balaurii. Cel mai puţin îmi doresc Midtjylland (n.r. - 12), da, şi o să spun de ce. Chiar am descoperit ceva foarte interesant. Midtjylland a cumpărat jucător bun de la PAOK, pe care PAOK l-a cumpărat de la Ludogoreţ.

Midtjylland e un club special, pentru că este o deschizătoare de pârtie, un club nou şi sunt extrem de bine organizaţi, au un scouting formidabil, au colaborării cu 100 de cluburi şi au o şcoală de fotbal în Nigeria. Danezii cred că sunt un exemplu pentru noi cel puţin, care facem parte din lumea a doua spre a treia la nivel european.

Asta cu Silkeborg... Tocmai că am studiat campionatul danez, e un campionat special. Silkeborg n-a contat pentru noi, că toţi deştepţii spun asta. Da, 5-0, 5-0 cu echipa a doua, am avut gol valabil cu Musi şi ne-au anulat golul. 

Apoi ar fi PAOK (n.r. - 11). Din două considerente, că fotbalul elen are valoare în Europa şi al doilea motiv e Răzvan Lucescu, care a făcut ceva nemaipomenit anul ăsta, precum în primul mandat. 

Mergând pe firul ăsta că ne e teamă de danezi, aş veni cu Sparta Praga (n.r. 10), care are un antrenor danez. Înţeleg că ar fi ofertat de Feyenoord, care l-a pierdut pe Slot. Omul nu e foarte cunoscut, dar a făcut cu Sparta Praga un campionat excelent şi să câştigi campionatul contra Slaviei e mare lucru. 

Te-ai gândi că Qarabag, că a fost la un pas să elimine Leverkusen, dar e un club special. Antrenorul e pe viaţă la ei, dar eu un club care nu cumpără jucători, e ceva ca Sheriff, dar la alt nivel. Au jucat anul ăsta, dar s-ar putea să nu mai fie la fel. Qarabag, 9. 

Apoi, la 8, am văzut anul trecut Bodo/Glimt cu Sepsi şi păreau vulnerabili. Doar că sunt o echipă care câştigă non-stop campionatul în Norvegia, acum sunt pe primul loc în plin campionat. Apoi, Malmo, pe 7. 

Ferencvaros, 6, Maccabi Tel-Aviv, 5. Aş trece Slovan Bratislava la 4, Ludogoreţ, 3, pentru că mi-aş dori o revanşă cu Ludogoreţ. APOEL joacă foarte bine în Europa, dar e o echipă care şi-a schimbat antrenorul, pe 2, apoi Helsinki pe 1, cu care FCSB ar fi favorită. Să fim corecţi. Cu APOEL nu ştiu ce să zic, am fi pe acolo.", a declarat MM Stoica, la emisiunea Sport Center.

În cazul în care nu va reuşi să treacă de primul tur preliminar din Liga Campionilor, FCSB va urma să-şi continue parcursul european în turul doi preliminar din UEFA Conference League. O calificare în turul doi din UEFA Champions League îi conferă campioanei României, în cel mai rău caz, o prezenţă în play-off-ul UEFA Conference League.

Tragerea la sorţi pentru turul 1 şi turul 2 preliminar din Champions League are loc pe 18/19 iunie 2024. Partidele din turul secund al Ligii Campionilor se vor disputa pe 23-24 iulie şi 30-31 iulie.

Afla mai multe despre: fcsbmm stoicauefa champions leagueliga campionilor 

viewscnt
Articole similare