You are here:

Finală dramatică în Liga Campionilor! Barcelona a câştigat al 12-lea trofeu la un gol diferenţă, după meciul cu Aalborg Handbold

Finală dramatică în Liga Campionilor! Barcelona a câştigat al 12-lea trofeu la un gol diferenţă, după meciul cu Aalborg Handbold

Handbal

Comentarii

Handbaliştii de la Barcelona au câştigat, duminică, al 12-lea trofeu Liga Campionilor din istoria clubului, după finala cu danezii de la Aalborg Handbold.

FC Barcelona s-a impus cu scorul de 31-30 (15-15) într-o finală nebună a Ligii Campionilor

A fost o finală nebună cu Aalborg, echipă care mai jucase o singură dată cu trofeul pe masă. În 2021, danezii pierdeau tot în faţa Barcelonei. De data aceasta, finala a fost echilibrată. Barcelona a condus aproape în întregime prima repriză, dar nu la mai mult de trei goluri.

Înainte de pauză, Aalborg a întors scorul, 15-14. La jumătatea finalei, tabela arăta egalitate, 15 - 15. Şi în repriza secundă, tot catalanii au fost la conducere, la un singur gol în marea majoritate a timpului. Chiar la ultima fază, Aalborg putea trimite meciul în prelungiri. Hansen a nimerit doar bara şi se retrage din handbal fără trofeul Ligii Campionilor în palmares, singurul care îi lipseşte. Hansen a fost cel mai bun marcator al danezilor, cu 8 reuşite. 

Tot duminică, în finala germană pentru bronz, SC Magdeburg – THW Kiel, scor 28-32 (14-23).

În semifinale, disputate sâmbătă, Aalborg Handbold s-a impus cu scorul de 28-26, în faţa deţinătoarei trofeului, SC Magdeburg, iar FC Barcelona a dispus de THW Kiel, scor 30-18.

În 2023, trofeul a revenit germanilor de la SC Magdeburg, care au dispus în finală de Vive Kielce, cu 30-29.

În istoria competiţiei, FC Barcelona are cele mai multe trofee câştigate – 12 cu cel din 2024, într-un top continental în care punctează şi Steaua Bucureşti (2 trofee – 1968, 1977) şi Dinamo Bucureşti (1 – 1965).

Afla mai multe despre: barcelona liga campionilorbarcelona aalborg 

viewscnt
Articole similare