You are here:

Nadia Comăneci a trecut la fapte, după scandalul de la Jocurile Olimpice! Camelia Voinea, furioasă: "Era bronz, nu vreau să mai aud despre gimnastică"

Nadia Comăneci a trecut la fapte, după scandalul de la Jocurile Olimpice! Camelia Voinea, furioasă: "Era bronz, nu vreau să mai aud despre gimnastică"

Gimnastică

Comentarii

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, consideră că sportiva a fost nedreptăţită. Ea a dezvăluit că Nadia Comăneci s-a adresat preşedintelui federaţiei internaţionale, iar Federaţia Română de Gimnastică se pregăteşte să facă acelaşi demers.

Continuă revolta după finala controversată de la Jocurile Olimpice! "Era clar medalie". Nadia Comăneci a trecut la fapte la nivel înalt

Gimnastele Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au încheiat pe locurile 4-5 finala de la sol, cu aceeaşi notă – 13.700, însă departajate de execuţie, la Jocurile Olimpice de la Paris.  

Ana Bărbosu a pierdut însă, medalia de bronz, pentru care s-a bucurat sub un minut, în urma unei contestaţii a americanilor la nota primită de Jordan Chiles, din SUA ultima din concurs – 13.666. 

Contestaţia a fost acceptată, iar Chiles a urcat de pe locul 5 pe locul 3 (13.766). Şi antrenorii români au depus contestaţie la nota Sabrinei Maneca Voinea, care primise penalizare de o zecime, însă nu a fost acceptată.

Camelia Voinea, vicecampioana olimpică din 1988, cu echipa de gimnastică a României, a anunţat că se gândeşte la o retragere şocantă, iar ea a revenit. 

„În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă aşteptam să ni se întâmple aşa ceva la Jocurile Olimpice.

Ştiu că arbitrele au CV, dar nu poţi să dai aşa într-un copil de 17 ani. Aşteptăm explicaţii, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, şi la plecare, şi la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului.

Le-am şi postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicaţie. Nici Nadiei nu ştiau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestaţia. Nadia i-a scris preşedintelui federaţiei internaţionale şi i-a cerut explicaţii.

Am vorbit şi cu Anca Grigoraş, care era la Bucureşti, şi mi-a zis că o să caute explicaţii, dar nu m-a mai sunat. Vedem ce face federaţia, dar noi am venit aici fără arbitri, nu ne ajută nimeni, nu are cine să ne apere drepturile. Mi-e scârbă de ce am trăit, eu nu vreau să mor în sală”, a spus Camelia Voinea, pentru Gazeta Sporturilor

Fosta sportivă a continuat la fel de indignată. 

"Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Şi i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Acelaşi exerciţiu a fost şi în calificări şi atunci a luat 13,900.

Cu punctajul acela era bronz. Şi i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră şi Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câştigă cine este mai bun, nu contează vârsta. Până şi americanii au fost nedumeriţi.

Vorbesc serios, nici nu mai vreau să mai aud de gimnastică, sunt foarte supărată.

Am stat doi ani în Bucureşti şi numai noi ştim peste câte am trecut. Dar să-i ia medalia de la gât Sabrinei este prea mult. Nici ea nu este bine. Am vorbit şi mi-a spus că orice decid, ea mă urmează", a adăugat Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Voinea, componentă a lotului naţional de gimnastică a României

Afla mai multe despre: nadia comanecisabrina voineacamelia voineagimnastica jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare