You are here:

"Fiindcă suntem români... Poate că americanii au mai multă şansă". Lecţie dură din partea unei legende a gimnasticii, după scandalul de la Jocurile Olimpice

"Fiindcă suntem români... Poate că americanii au mai multă şansă". Lecţie dură din partea unei legende a gimnasticii, după scandalul de la Jocurile Olimpice

Gimnastică

Comentarii

Multipla campioană olimpică Ecaterina Szabo a oferit o analiză dură, după ce Ana Bărbosu a fost deposedată de bronzul olimpic la Paris. Marea sportivă a României a împărtăşit lecţia pe care a primit-o din partea antrenorilor.

Ecaterina Szabo, intervenţie dură după ce Ana Maria Bărbosu a fost dată jos de pe podiumul de la Jocurile Olimpice 2024

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. 

În finala de la sol, Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu bronz aproximativ un minut, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles i-a adus sportivei din SUA locul al treilea. 

Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au plâns după finala de la sol.

„Trebuie să fim mai tari, trebuie să fim mai buni ca să avem o medalie, mult mai buni. Îmi aduc aminte că atunci când făceam gimnastică antrenorii mei tot timpul îmi spuneau <<Cati, tu tot timpul trebuie să te pregăteşti pentru 15, ca la concurs să ai 10>>. Şi aşa şi este, trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte, ca să ai o medalie>>. Fiindcă suntem români...

Poate că americanii au mai multă şansă, nu ştiu ce să spun. Dar trebuie să ne pregătim mult mai mult, să fim de 15, ca să luăm 10", a declarat Ecaterina Szabo, pentru Agerpres

Marea gimnastă a condamnat faptul că sportivei Jordan Chiles i-a fost acceptată contestaţia, în timp ce Sabrinei Voinea, locul al cincilea, i-a fost respinsă contestaţia. 

"Mi s-a părut un concurs foarte deschis astăzi, atât la bârnă, cât şi la sol. Greu mental pentru toată lumea şi care a fost mai tare, s-a văzut. Nu ştiu ce s-a întâmplat la sol, asta mi-aş dori şi eu să ştiu, fiindcă eu când am ieşit din sală Ana Bărbosu era pe trei, apoi am făcut doi paşi pe hol şi am auzit că se schimbase. E urât că americancei i-au acceptat contestaţia şi Sabrinei nu. Ce putem spune?!

Eu vorbesc ca o simplă fostă sportivă, nu sunt la curent cu codurile de punctaj, dar drept să vă spun eu o vedeam pe Sabrina Voinea pe podium, după execuţia ei şi cu dificultăţile pe care le-a avut şi s-au văzut. Am auzit că nu i s-a acceptat contestaţia. De ce nu i s-a acceptat, iarăşi nu ştiu să vă spun, pentru că nu cunosc toate detaliile. Dar din punctul meu de vedere, Sabrina trebuia să fie pe podium”, a mai spus fosta gimnastă de talie mondială.

Ecaterina Szabo: "Să avem încredere în fetiţele acestea"

"Avansăm cu paşi mici în gimnastică, dar siguri. După 12 ani, venim la Olimpiadă şi terminăm pe locul 7, deci sunt nişte paşi care sunt siguri. Important este că avansăm. 

Cred că trebuie un pic de timp, trebuie răbdare, trebuie să avem încredere în fetiţele acestea, pentru că mi-ar fi foarte greu să cred că ele nu vor să termine pe podium. Deci avem nevoie de răbdare”, a încheiat Ecaterina Szabo, câştigătoare a cinci medalii la ediţia Los Angeles 1984, dintre care patru de aur. 

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat prima decizie luată, după scandalul din finala Jocurilor Olimpice de la Paris. 

Afla mai multe despre: ecaterina szaboana bărbosugimnastica jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare