Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noi probleme financiare la CFR Cluj! Jucătorii au restanţe salariale semnificative. De când nu au mai fost plătiţi | EXCLUSIV

Noi probleme financiare la CFR Cluj! Jucătorii au restanţe salariale semnificative. De când nu au mai fost plătiţi | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Deşi este echipa cu cel mai mare buget din Liga 1 de departe, CFR Cluj mereu pare a fi la un pas de colaps, din pricina costurilor importante ale clubului, iar sursele Orange Sport au dezvăluit că ardelenii din nou au restanţe salariale la jucători.

La finalul ultimului sezon, CFR Cluj a reuşit să cucerească al cincilea titlu consecutiv, după ce profita de pasul greşit al FCSB-ului şi câştiga matematic campionatul înaintea presupusei ”finale” din ultima etapă.

Succescul a fost sărbătorit cu entuziasm de Dan Petrescu şi jucătorii săi, dar mai mult decât trofeul, sau cel puţin la fel de mult, conta calificarea în preliminariile Champions League.

CFR Cluj este un club cu costuri majore, astfel că toate persoanele din staff, conducere şi toţi jucătorii sunt constant sub o presiune imensă de a produce rezultate, indiferent de metode sau circumstanţe.

Acest mediu de lucru este şi unul dintre motivele din spatele fotbalului ”negativ” practicat de Dan Petrescu, deşi aceasta este oricum mentalitatea sa, însă nu la fel de drastică.

Iar eliminarea din primul tur al preliminariilor Champions League ar putea fi o lovitură dură pentru campioana României, dacă aceasta nu reuşeşte să se strecoare cumva oricum în grupele Conference League.

Noi probleme financiare la CFR Cluj

Campionatul nostru nu mai este de mult ce a fost, dar CFR ştia că dacă va câştiga primele două tururi preliminare din Liga Campionilor, se va califica, cel puţin, în grupele Conference League.

Pentru a asigura acest lucru, echipa din Gruia ar fi trebuit să treacă de Pyunik Erevan (Armenia) şi Dudelange (Luxembourg), două echipe modeste, mult sub nivelul campionatului nostru.

Totuşi, CFR a fost umilită de Pyunik, iar jucătorii au primit o lovitură grea, în contextul în care sursele Orange Sport au dezvăluit că aceştia au restanţe salariale de trei luni.

Este vorba despre fotbaliştii care făceau parte din lot şi în ultima stagiune, cei noi nefiind în aceeaşi situaţie precum coechipierii lor.

Astfel, situaţia CFR-ului se prezintă cam aşa: banii din Europa League sau Champions League au fost cu siguranţă pierduţi, Dan Petrescu continuă să facă transferuri deşi vechii jucători nu sunt plătiţi la zi, iar şi suma care poate fi încasată din Conference League ar putea fi ratată.

În contextul în care dispune de un buget de aproximativ 18 milioane anual, de peste 50% mai generos decât cel al FCSB-ului, CFR va găsi cu greu metode să se mai finanţeze dacă va continua aşa.

CFR Cluj mai avusese restanţe pe parcursul sezonului trecut, dar Cristi Balaj afirma în primăvară că salariile sunt la zi.

Afla mai multe despre: cfr 

viewscnt
Articole similare