You are here:

Pompiliu Popescu îl apără pe fotbalistul care a încântat în naţionala României! "Nu s-a dopat, ăsta e adevărul. Dopaj în fotbal există, ei o cer"

Pompiliu Popescu îl apără pe fotbalistul care a încântat în naţionala României! "Nu s-a dopat, ăsta e adevărul. Dopaj în fotbal există, ei o cer"
Comentarii

Medicul echipei naţionale din perioada Generaţiei de Aur, Pompiliu Popescu, a dat verdictul în privinţa unui fotbalist român important care a fost acuzat de dopaj. El a explicat de ce Panathinaikos a greşit faţă de Lucian Sânmărtean, mijlocaş cu 21 de meciuri în echipa naţională.

Pompiliu Popescu îl apără pe fostul fotbalist al naţionalei: "Nu s-a dopat, nu. Ăsta e adevărul"

Pompiliu Popescu şi-a spus poveştile la Eurocast 2024, după ce timp de 25 de ani a fost medicul naţionalei Românie. A participat alături de tricolori la trei Cupe Mondiale şi trei Campionate Europene. 

Medicul a abordat şi subiectul controversat în care a fost implicat Lucian Sânmărtean. "Magicianul" a avut prima experienţă în străinătate la Panathinaikos, pentru care a jucat între 2003-2007. Campion al Greciei şi câştigător al cupei, în 2004, fostul fotbalist a avut parte şi de momente neplăcute. 

Deoarece avea un nivel al testosteronului mult peste limita normală, fostul jucător de la FC Vaslui a fost acuzat de dopaj şi mai apoi exclus din programul echipei. 

Fostul internaţional a susţinut mereu că nu a consumat substanţe interzise. 

Pompiliu Popescu a dat verdictul şi a explicat ce s-a întâmplat, de fapt. 

"Nu s-a dopat, nu. Ăsta e adevărul. Organismul, în anumite momente... Există bioritmuri care au ciclicitate şi atunci primul răspuns este cel hormonal. Dacă ai influenţă pe axa endocrină, atunci şi reacţiile organismului sunt hiper. Exact (n.r. - la el erau peste limită), te poate duce în acele momente la... La femei, ciclul catamenial şi sunt perioade de secreţie maximă hormonale, care au rezultate foarte bune, maxime", a declarat Pompiliu Popescu, la Eurocast 2024.  

Pompiliu Popescu susţine că există dopaj în fotbal: "Preparatorii fizici cer"

Medicul a continuat şi a recunoscut cum se face dopajul în fotbal.

"Dopaj în fotbal? Sigur, există. Nu pot spune că sunt puţine cazuri prezentate sau multe, dacă mă refer la ce e în scenă, la vedere. Sunt multe, pentru că antrenorii şi preparatorii, mai nou, breasla asta apărută după 1995, ca anexă, iar acum stafful este numeros, cu frizeri, ca să-i tundă... Ei nu au pregătire maximă, deci e insuficienţa antrenorilor de a produce metode de antrenament, că antrenorul nu trebuie să aibă o schemă, el trebuie să fie un creator. Planul, schema de antrenament sunt inamicii lor, iar preparatorii fizici sunt împunşi în coastă de antrenorii principali, că cer de la ei parametri fizici înalţi. Aceşti pregătitori fizici cer dopaj, nu ştiu ce să mai facă, să luăm aia că vezi că e bine, nu ştiu ce...", a adăugat Pompiliu Popescu. 

Deşi Panathinakos i-a oferit un nou contract pentru a şterge cu buretele episodul neplăcut, Lucian Sânmărtean a refuzat, iar în 2007 a plecat la Utrecht. 

Au urmat: Gloria Bistriţa, FC Vaslui, FCSB, Al Ittihad, Pandurii, Al-Taawoun şi FC Voltunari.

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 14 iulie, la ora 21 00,  inaintea marii finale UEFA Euro 2024, va concerta Mario Fresh.

Evenimentul este susţinut de Betano si Hidroelectrica.

Afla mai multe despre: pompiliu popesculucian sanmarteandopaj lucian sanmartean 

viewscnt
Articole similare