Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Renegatul" Vlăduţ Simionescu, după Campionatul Mondial de la Doha: "Chiar dacă nu sunt dorit în judo-ul de la noi, puteau să se gândească la interesul naţional"

"Renegatul" Vlăduţ Simionescu, după Campionatul Mondial de la Doha: "Chiar dacă nu sunt dorit în judo-ul de la noi, puteau să se gândească la interesul naţional"

Sporturi

Comentarii

Chiar dacă s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni, Campionatul Mondial de judo, de la Doha, are încă ecouri.

Pentru delegaţia României, din păcate, acest Campionat Mondial aproape că nu a existat ca performanţă. Mai mult de atât, potrivit spuselor lui Vlăduţ Simionescu, judoca la plus 100 de kilograme şi din cauza orgoliilor nemăsurate ale oficialilor români am reuşit să ratăm şansa calificării cu echipa la Jocurile Olimpice, chiar de la această competiţie

"Se ştie că noi am pierdut cu echipa, în faţa marocanilor. În timpul competiţiei, colegul meu, Croitoru, a primit o descalificare. Mi-a părut foarte rău pentru el, dar în egală măsură spun că dacă s-ar fi gândit cineva dintre oficiali să-mi spună să fac parte din echipă eu cred că aş fi putut da o mână de ajutor. Asta în condiţiile în care eram acolo, la Mondial.

Eu ştiu că nu sunt dorit în judo-ul românesc, pentru că am spus de fiecare dată lucrurilor pe nume, dar la o astfel de competiţie ar fi trebuit să primeze interesul naţional şi nu aceste orgolii gratuite", a explicat Simionescu pentru Orange Sport.

Vlăduţ Simionescu spune despre Adrian Croitoru că este unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai României

Echipa Marocului, care a făcut adevărate minuni la aceste Campionate Mondiale de Judo,  calificându-se în premieră absolută la Jocurile Olimpice, este antrenată de un român, Adrian Croitoru. Simionescu este de părere că la ora de faţă Croitoru este cel mai valoros antrenor român.

"Eu cred că Adi a reuşit să  facă o performanţă uluitoare la nivelul judo-ului, nu doar marocan, ci şi african. Din păcate a fost alungat din judo-ul românesc, fiind considerat un antrenor fără valoare. S-a văzut la Mondialul de la Doha cât de 'slab pregătit' este. Şi tocmai în faţa echipei României", a mai spus Simionescu.

Vlăduţ Simionescu luptă de unul singur pentru a obţine calificarea olimpică

Fără a avea nicio susţinere din partea Federaţiei Române de Judo, Simionescu aleargă în continuare după sponsori pentru a putea fi prezent la marile competiţii organizate de Federaţia Internaţională, unde poate obţine puncte care să-l ajute să obţină calificarea olimpică. "Am vrut să merg în Tadjikistan, pentru a participa la competiţie, dar nu am găsit încă susţinerea financiară necesară. Sper să pot ajunge la Grand Prix-ul din Mongolia şi apoi la un stagiu de pregătire în Japonia. Se ştie faptul că de-a lungul timpului unul dintre oamenii care m-au ajutat a fost chiar Preşedintele IJF, Marius Vizer, căruia i-am mulţumit public şi căruia îi port un respect deosebit pentru tot ceea ce face pentru judo, pentru sportivi, la nivel mondial", a încheiat Simionescu.

 

Afla mai multe despre: vladut simionescujudoromania campionatul mondial de judo 

viewscnt
Articole similare