Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Belarus 2-1. ”Tricolorii” se impun cu mari emoţii pe final şi sunt în obiectiv: şase puncte din şase posibile

România - Belarus 2-1. ”Tricolorii” se impun cu mari emoţii pe final şi sunt în obiectiv: şase puncte din şase posibilegalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa similară a Belarusului, scor 2-1 (2-0), marţi seară, pe Arena Naţională, într-o partidă din etapa a doua din Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024.

  • Pentru ”tricolori” au punctat Nicolae Stanciu (min. 17) şi Andrei Burcă (min. 19), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Vladislav Morozov (min. 86).

România - Belarus 2-1 (Stanciu 17, Burcă 19/ Morozov 86)

Min. 90+4: Final de partidă!

Min. 89: Încă o şansă pentru România! Opruţ centrează din stânga, Dobre reia cu capul, dar minge trece peste poarta lui Plotnikov.

Min. 86: GOOOLLL Belarus, 2-1! Morozov profită de inexactităţile din apărarea României şi prinde un şut fantastic, la colţul lung, fără şanse pentru Ionuţ Radu.

Min. 83: O nouă şansă pentru Belarus! Florin Tănase dă o pasă greşită, mingea ajunge la Morozov, care vrea să prindă colţul lung, dar nu pune forţă, iar Ionuţ Radu prinde în siguranţă.

Min. 80: Încă o şansă pentru România! Alexandru Dobre are o incursiune în flancul drept şi şutează periculos din marginea careului.

Min. 76: Dublă schimbare, România: au ieşit Nicolae Stanciu şi Denis Alibec, au intrat Marius Marin şi Florin Tănase.

Min. 75: Ocazie mare, Belarus! Bakhar încearcă un voleu, dintr-o poziţie centrală, dar nu imprimă forţă, iar Ionuţ Radu reţine în siguranţă.

Min. 71: Crainicul a făcut anunţul oficial: aproximativ 27.000 de suporteri pe Arena Naţională.

Min. 65: Dublă schimbare, România: au ieşit Olimpiu Moruţan şi Dennis Man, au intrat Alexandru Dobre şi Octavian Popescu.

Min. 58: Bară, România! Denis Alibec trimite un stâng din voleu şi loveşte bara transversală.

Min. 47: Ionuţ Radu, aproape de o gafă uriaşă! Portarul român încearcă să prindă mingea, de pe linia porţii, dar o readuce în joc, la un adversar, care este foarte aproape să marcheze. România scapă cu faţa curată.

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45+2: Pauză!

Min. 44: Schimbare, România: a ieşit Băluţă, a intrat Cicâldău.

Min. 30: Încercare de şut pentru Kovalev, însă nu reuşeşte să prindă spaţiul porţii lui Ionuţ Radu.

Min. 27: Încă o şansă pentru România! Dennis Man se înalţă şi trimite balonul cu capul la colţul lung, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 19: GOOOLLL, România! A marcat Andrei Burcă, din plonjon, la colţul scurt.

Min. 18: Ocazie mare, România! Alibec şutează la colţul lung, dar Plotnikov respinge în corner.

Min. 17:  GOOOLLL, România! Nicolae Stanciu trimite perfect spre poarta lui Plotnikov, din lovitură liberă.

 

Min. 10: Şansă bună pentru România! Moruţan îl lasă pe Alibec singur cu Plotnikov, însă portarul Belarusului iese bine la intercepţie şi respinge.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

  • ROMÂNIA: I. Radu - Manea, Drăguşin, Burcă, Opruţ - R.Marin, T. Băluţă, N.Stanciu - Moruţan, Alibec, Man
  • Rezerve: Fl. Niţă, Moldovan, Cicâldău, Rus, L.Munteanu, Olaru, M. Marin, Dobre, Fl. Tănase, Oct.Popescu, Sorescu
     
  • BELARUS: Plotnikov - Makevich, Khadarkevich, Volkov, Byakov - Kovalev, Selayava, Yablonsky, Ebong - Bakhar, Khvaschchinskiy.
  • Rezerve: Kudravets, Makavchik, Stepanov, Bykov, Khadarkevich, Klimovici, Bakhar, Morozov, Bocherov, G. Şevchenko, Şvetsov, Kaplenko

România a avut şansa de a debuta în preliminariile pentru Euro 2024 împotriva celor mai slab cotate adversare din grupă, iar, după victoria cu Andorra, ”tricolorii” o caută şi pe cea cu Belarus.

Deşi jocul prestat de fotbaliştii pregătiţi de Edi Iordănescu în primul joc din calificări a lăsat de dorit, rezultatul a fost cel dorit, astfel că lipsa spectacolului contează mai puţin.

Belarus vine după o înfrângere drastică în prima etapă, scor 0-5, pe ”teren propriu”, la Novi Sad, cu Elveţia, şi nu va putea conta pe susţinerea fanilor săi.

Selecţionata bielorusă nu poate aduce fani pe stadion şi nici nu poate juca în propria ţară, din cauza legăturii cu Rusia şi sancţiunilor impuse, din acest motiv, de UEFA.

Aşadar, ”tricolorii” nu au nicio scuză să nu se impună împotriva unei selecţionate care nu doar că traversează o perioadă neagră, ci care oricum era mult sub nivelul României.

Afla mai multe despre: românia 

viewscnt
Articole similare