Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Să fie clar că Barça nu a cumpărat niciodată un arbitru", anunţă Laporta! Parchetul urmează să acuze clubul catalan de corupţie

"Să fie clar că Barça nu a cumpărat niciodată un arbitru", anunţă Laporta! Parchetul urmează să acuze clubul catalan de corupţie
Comentarii

Preşedintele FC Barcelona, ​​Joan Laporta, a declarat, marţi, că gruparea sa „nu a cumpărat niciodată un arbitru”, în timp ce catalanii sunt suspectaţi că ar fi plătit un fost şef al comisiei de arbitri, José Maria Enriquez Negreira.

Barcelona nu a cumpărat niciodată un arbitru, afirmă Joan Laporta

Marţi, ziarul spaniol El Pais susţine că procuratura catalană urmează să depună o plângere împotriva FC Barcelona şi a fostului său preşedinte Josep Maria Bartomeu pentru că i-au plătit aproape şapte milioane de euro fostului conducător al arbitrajului spaniol, José María Enríquez Negreira.

Pentru a se apăra, în ciuda faptului că nu este subiectul plângerii, dar mai ales pentru a-şi proteja clubul, Joan Laporta a spus: „Să fie clar că Barça nu a cumpărat niciodată un arbitru şi nici nu a intenţionat să cumpere arbitri. Absolut niciodată”, a spus el.  „Greutatea faptelor îi contrazice pe cei care încearcă să schimbe naraţiunea”, a adăugat Laporta, condamnând o campanie de denigrare.

Parchetul urmează să acuze clubul catalan de corupţie. După aproape un an de anchetă, plângerea se îndreaptă şi împotriva fostului preşedinte al entităţii Josep Maria Bartomeu şi împotriva membrilor echipei sale de conducere responsabile de plăţi.

Pe 17 februarie, cotidianul spaniol El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste şase milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de José María Enríquez Negreira, fostul vicepreşedinte al comitetului tehnic al arbitrilor (CTA), între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Potrivit radio Cadena Ser, ultima plată datează tocmai din iunie 2018, când Enriquez Negreira a părăsit CTA, reorganizat în urma sosirii în calitate de preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal a lui Luis Rubiales.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare