Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Şi Varga îi mai impune lui Petrescu”. Singura echipă din Superligă la care nu s-ar interveni peste antrenor | EXCLUSIV

”Şi Varga îi mai impune lui Petrescu”. Singura echipă din Superligă la care nu s-ar interveni peste antrenor | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Într-un interviu pentru Orange Sport, Helmut Duckadam (63 de ani) a vorbit despre imixtiunile finanţatorilor din Superligă la echipele pe care le întreţin. În opinia fostului portar, un singur antrenor din primul eşalon are libertate completă, iar asta doar pentru că este şi patronul echipei.

Intervenţiile anumitor finanţatori din Superligă sunt deja bine documentate, fie că este vorba de patronii care doresc să decidă tot sau de primarii care exercită prea multă influenţă la echipele pe care le întreţin din bani publici.

Cel mai cunoscut şi mediatizat caz este cel de la FCSB. Gigi Becali recunoaşte pe faţă că decide primul 11 şi schimbările şi chiar îşi toarnă cenuşă în cap când ia vreo decizie tactică eronată.

”Şi Varga îi mai impune lui Petrescu”

Un alt exemplu ar fi la FC Argeş, primarul Cristian Gentea fiind cel care a decis să îl dea afară pe Andrei Prepeliţă şi să îl înlocuiască cu Marius Croitoru.

Pe lângă schimbările pe care le decide pe banca tehnică, edilul din Piteşti este implicat şi în transferuri, prezentând în propriul birou jucători aduşi la FC Argeş!

Aşadar, aceste intervenţii ale finanţatorilor nu reprezintă nimic nou în Superligă, iar, conform lui Helmut Duckadam, doar o echipă din campionatul României ar da libertatate completă antrenorului.

Însă, chiar şi în acest caz, există circumstanţe speciale. Singurul motiv pentru care Gică Hagi are libertate la Farul este pentru că este şi patonul echipei.

Singura echipă din Superligă la care nu s-ar interveni peste antrenor

”(n.r. care sunt echipele din România unde nu se poate interveni peste antrenor?) La Constanţa. La Farul Constanţa. Hagi e şi patron...”, a declarat Helmut Duckadam, pentru Orange Sport.

Întrebat dacă Nelu Varga intervine peste Petrescu la CFR, fostul şef de la LPF a afirmat că este convins că nici antrenorul campioanei nu este scutit de imixtiunile patronului.

Cu siguranţă, din când în când, Varga intervine şi el 11. Nu neapărat pe telefon. Dar patronul poate să îşi impună anumiţi jucători pentru că sunt banii lui”, a încheiat Dragomir.

Chiar şi dacă ar fi avut un alt patron, este greu de crezut că Gică Hagi nu ar fi primit libertate completă, având în vedere parcursul extraordinar al echipei în acest sezon.

La momentul actual, Farul se află în fruntea Superligii, revenind pe primul loc după etapa cu numărul 24, în care a învins-o pe Universitatea Craiova, iar CFR a pierdut cu FCSB.

Afla mai multe despre: farul 

viewscnt
Articole similare