Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ştiu să înot foarte bine, dar nu-mi place marea". Îi calcă pe urme lui David Popovici: "Am făcut şi recordul competiţiei"

"Ştiu să înot foarte bine, dar nu-mi place marea". Îi calcă pe urme lui David Popovici: "Am făcut şi recordul competiţiei"

Sporturi

Comentarii

Robert Badea este mezinul delegaţiei României de la Campionatele Mondiale de seniori.

„Aquaman” din înotul românesc vrea medalie la Campionatele Mondiale

Robert Badea este unul dintre cei care au scris istorie pentru înotul românesc şi pentru Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern anul trecut. După ce a cucerit două medalii de aur la FOTE, în probele de 200 m mixt şi în cea de 400 m mixt, el a avut şi un final de an senzaţional, cu un loc 5 ocupat în proba de 400 m mixt la Campionatul European de seniori în bazin scurt de la Otopeni, o performanţă extraordinară pentru un sportiv în vârstă de doar 16 ani. Iar acum, va merge în premieră la Campionatul Mondial de înot pentru seniori de la Doha.

Robert îşi aminteşte că tot ceea ce a trăit la FOTE, unde a participat pentru a doua oară consecutiv şi unde a stabilit recordul competiţiei, reprezintă punctul maxim al carierei sale de până acum.

„Cel mai frumos moment a fost pentru mine atunci când am câştigat medalia de aur la 400 m mixt la FOTE şi în plus de asta am mai făcut şi recordul competiţiei”, a spus Robert Badea, dublu campion FOTE, pentru Sportsnet.ro

La Maribor, locul în care s-au disputat întrecerile Festivalului Olimpic al Tineretului European, Robert i-a avut alături şi pe părinţi, ceea ce i-a dat un stimulent în plus. El şi-a amintit cum era primit în campusul sportivilor noştri după ce se întorcea cu un trofeu.

„Mulţi m-au luat în braţe. Au fost şi părinţii acolo, m-au luat în braţe, cu flori, m-au pupat şi mama şi tata. La mama mă duc prima dată după o cursă, nu ştiu de ce” – Robert Badea, dublu campion FOTE.

Înotătorul are şi o prăjitură preferată: negresa. La sosirea de la FOTE, părinţii au venit cu tava direct la aeroport, iar el a mâncat-o aproape pe toată până la maşină!

„Prăjitura preferată pot să spun că e negresa făcută de Ioana, o prietenă foarte bună de familie. Şi m-au aşteptat chiar la aeroport cu prăjitura. Chiar în aeroport am mâncat-o” – Robert Badea, dublu campion FOTE.

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern trimite la Mondiale în probele de înot cinci sportivi

Elev la un liceu sportiv din Capitală, Robert Badea nu se simte ca o vedetă în clasă, pentru că e înconjurat de campioni din diferite sporturi, după cum chiar el recunoaşte.

„Nu ştiu sigur dacă mă văd într-un fel special, oricum avem o clasă plină de campioni, pentru că sunt la sportiv şi toţi de acolo suntem campioni mondiali şi naţionali” – Robert Badea, dublu campion FOTE.

Pasionat de filme cu super-eroi, Robert ştie şi super-puterea cui ar vrea să o aibă, dacă ar avea cum să aleagă.

„Ce caracter aş vrea să fiu? Poate să fie şi Spiderman, Batman, pe acolo. Poate chiar Aquaman. De fapt aş vrea să am puterea lui Aquaman, clar” – Robert Badea, dublu campion FOTE.

Chiar dacă se visează Aquaman, dublul campion de la FOTE este unul dintre înotătorii valoroşi care recunosc că se tem să se aventureze în mare. Drept urmare, spune deschis că nici nu are intenţia de a se face salvamar.

„Ştiu să înot foarte bine, dar n-am vrut niciodată să mă fac salvamar. Nu-mi place marea. Când mă duc la mare trebuie să am o piscină neapărat, doar acolo stau” – Robert Badea, dublu campion FOTE.

Robert Badea este doar unul dintre cei cinci înotători români care vor concura la Campionatul Mondial, programat să înceapă în probele de înot, la 11 februarie, la Doha. Alături de el, care e cel mai mic dintre cei cinci, vor mai participa Vlad Stancu, Denis Popescu, Patrick Dinu şi Andrei Anghel. 

Recordmenul mondial la 100 m liber, David Popovici, a anunţat încă de anul trecut că nu va participa la aceste Campionate Mondiale, pentru a-şi urma întocmai programul de pregătire pentru Jocurile Olimpice.

Afla mai multe despre: robert badearobert badea inot 

viewscnt
Articole similare