Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suma uriaşă care va fi investită la Dinamo Bucureşti de noii acţionari transformă peste noapte clubul din "Ştefan cel Mare"! Spre ce se duc primii bani

Suma uriaşă care va fi investită la Dinamo Bucureşti de noii acţionari transformă peste noapte clubul din "Ştefan cel Mare"! Spre ce se duc primii bani

Dinamo București

Comentarii

Dinamo Bucureşti are şansa unui nou început. Dorin Şerdean, acţionarul majoritar al alb-roşiilor prin firma Lotus, şi-a vândut partea către firma Red&White, care-i are ca acţionari pe Andrei Nicolescu (60%) şi Eugen Gheorghe Voicu (40%). Deja au apărut informaţii despre suma care va fi pompată în Dinamo de investitori.

Câte milioane de euro vor fi investite la Dinamo Bucureşti după schimbarea acţionariatului

"Sfâşiată" de "era Cortacero", Dinamo Bucureşti a picat şi din punct de vedere sportiv în Liga 2, unde s-au făcut eforturi financiare pentru a ţine clubul pe linia de plutire. 

Cu multe datorii spre jucători, dar şi cu presiunea plăţilor pentru obţinerea licenţei, dinamoviştii au primit o veste uriaşă la începutul acestui an. 

Conform Fanatik, firma Lotus, care prin Dorin Şerdean controla 72,27% dintre acţiunile clubului, a vândut pachetul majoritar spre firma Red&White, pentru 500.000 de euro. Un alt acţionar dinamovist, Nicolae Badea, i-a pus în contact pe Şerdean cu cei care controlează Red & White. 

Termenii înţelegerii au fost redactaţi în contract, iar acesta urmează să fie semnat, înainte ca noii acţionari să prezinte proiectul într-o conferinţă de presă. 

Sursa citată anunţă că printre acţionarii Red&White vor pătrunde fondul de investiţii Certinvest şi grupul imobiliar The One, care vor contribui cu sume importante de bani. 

Astfel, investiţiile iniţiale se ridică la cinci milioane de euro din partea Certinvest şi la două milioane de euro din partea The One. 

O sumă uriaşă pentru nivelul Ligii 2 din România şi care va reprezenta un restart pentru alb-roşii. 

De asemenea, fostul acţionar al lui Dinamo, Vladimir Cohn, va intra şi el în afacere prin firma Red&White.

Alături de administratorul special Vlad Iacob, în conducerea lui Dinamo Bucureşti va veni Andrei Nicolescu, fost vicepreşedinte la Rapid Bucureşti. 

Primele cheltuieli pentru noii acţionari de la Dinamo Bucureşti

Investiţiile pentru viitor sunt aşteptate la Dinamo Bucureşti, dar primii bani vor fi direcţionaţi spre obţinerea licenţelor. 

Astfel, noul acţionariat va trebui să achite restanţele salariale spre foştii angajaţi ai clubului pentru a obţine licenţa de Liga 2. 

Datoriile trebuie şterse şi pentru obţinerea licenţei pentru Superligă. În privinţa acesteia, Dinamo Bucureşti are nevoie de un milion de euro. 

”Termenul limită e 30 aprilie. Până atunci trebuie plătite datoriile pentru a lua licenţa. Vorbim de 1 milion de euro.

Pe lângă această sumă, e nevoie de bani şi pentru cheltuielile curente. De acum şi până la 30 aprilie avem nevoie de 1,5 milioane de euro pentru a funcţiona. Altfel, riscăm să nu luăm licenţa”, a spus Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948.

Afla mai multe despre: dinamo bucurestiproprietari dinamo bucurestiactionari dinamo bucuresti 

viewscnt
Articole similare