You are here:

Ultima zi a audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep la TAS! Ce se întâmplă cu decizia. Ultimele informaţii din Lausanne

Ultima zi a audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep la TAS! Ce se întâmplă cu decizia. Ultimele informaţii din Lausanne

Simona Halep

Comentarii

Audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep se încheie vineri, după trei zile în care au fost audiaţi martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier.

Audierile sunt programate să se încheie la ora 16.30 în cazul Simonei Halep. Nu se ştie când va fi anunţată decizia

Miercuri, Halep a petrecut aproape 10 ore la TAS, unde au fost audiaţi mai mulţi experţi, iar joi au depus mărturie Patrick Mouratoglou şi Candice Gotier.

În primele două zile de audieri, Simona Halep a fost la tribunal în total 19 ore.

Atât miercuri seară, cât şi joi seară, la ieşirea de la audieri, Halep a spus: “Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”.

În urma audierii, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia.

Deocamdată nu se poate da nicio indicaţie cu privire la data la care va fi pronunţată hotărârea arbitrală finală.

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie.

În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată.

Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

Afla mai multe despre: simona halep tascaz simona halepdopaj simona halep 

viewscnt
Articole similare