Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist din Superligă s-a transferat în România la sfatul lui Drogba, dar a avut un şoc când a ajuns la noua echipă: ”Totul arăta dezastruos”

Un fotbalist din Superligă s-a transferat în România la sfatul lui Drogba, dar a avut un şoc când a ajuns la noua echipă: ”Totul arăta dezastruos”galerie foto

Superliga

Comentarii

Rasambek Akhmatov (26 de ani), fotbalist care a impresionat în acest sezon în tricoul Chindiei Târgovişte, are o poveste extrem de interesantă. Acesta a ajuns pentru prima dată în România în 2020, la Comuna Recea, direct din SUA, de la Kansas City!

Cecen la origine, dar de naţionalitate franceză şi crescut în Europa, Rasambek Akhmatov mereu a visat să devină fotbalist, iar, la 20 de ani, a decis să plece de acasă pentru a îşi urma visul.

Cu oportunităţi limitate în Franţa, acesta a făcut pasul în SUA, unde a reuşit, într-un final, să semneze cu o echipă din MLS, Kansas City, jucând doar pentru formaţia secundă însă.

”Totul arăta dezastruos. Vestiarele şi terenul erau parcă ale unei echipe de amatori”

Mijlocaşul a evoluat împotriva lui Didier Drogba, în NASL, al doilea campionat al Americii, şi a revenit în Europa la sfatul acestuia, acceptând singura propunere pe care o avea, de la Comuna Recea!

Cecenul a avut un şoc atunci când a ajuns la noua echipă, mai ales în comparând cu ce experimentase la Kansas, dar a reuşit să impresioneze în Liga 2, în ciuda condiţiilor.

Dezamăgit de condiţiile din România, acesta şi-a încercat norocul în Kazakhstan, dar a fost adus înapoi între timp la Chindia, la insistenţele lui Adrian Mihalcea.

Akhmatov s-a transferat în România la sfatul lui Drogba, dar a avut un şoc când a ajuns la Comuna Recea

Am hotărât să merg în America. Am reuşit să fiu acceptat în echipă, la Kansas City, în USL Championship. În 2018, la 22 de ani, am semnat primul meu contract de profesionist.

Condiţiile erau super, iar din echipă făceau parte jucători de mai multe naţionalităţi, în special latino. A fost totuşi o perioadă complicată pentru că eram tânăr şi singur.

Drogba este un nume imens, dar atunci, pe teren, l-am tratat ca pe un jucător oarecare. Cum ştiam bine franceza, am avut ocazia să schimbăm câteva cuvinte şi m-a sfătuit să revin în Europa.

Am acceptat această opţiune (n.r. din partea Comunei Recea), însă totul arăta dezastruos. Vestiarele şi terenul erau parcă ale unei echipe de amatori, plata jucătorilor se făcea cu multe luni întârziere.

A fost foarte dur, dar am găsit puterea să joc bine şi imediat a venit recompensa. În mercato, am primit oferte de transfer de la toate echipele importante din Liga 2 şi chiar din primul eşalon din România.

Am preferat să merg în Kazahstan pentru siguranţa financiară”, a declarat Rasambek Akhmatov, conform Playsport.

Afla mai multe despre: rasambek akhmatov 

viewscnt
Articole similare