Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nume uriaş din sportul românesc, tentat să debuteze în lumea cinematografiei. Sergiu Nicolaescu ar fi vrut să-i dea un rol în trecut: ''Recunosc, ar fi o mare provocare''

Un nume uriaş din sportul românesc, tentat să debuteze în lumea cinematografiei. Sergiu Nicolaescu ar fi vrut să-i dea un rol în trecut: ''Recunosc, ar fi o mare provocare''

Gimnastică

Comentarii

În urmă cu mai bine de 15 ani, regretatul regizor, Sergiu Nicolaescu, a avut un plan, pe care nu a apucat să-l ducă la îndeplinire. Omul care a regizat filme epocale precum: ''Mihai Viteazul'', ''Duelul'', ''Nea Mărin miliardar'' şi-ar fi dorit să realizeze un film artistic în care să-l distribuie într-un rol principal şi pe unul dintre sportivii de performanţă ai României. Cel care i-a atras atenţia lui Nicolaescu, la vremea respectivă, a fost Marius Urzică, singurul campion olimpic la gimnastică masculină din România.

Nicolaescu intenţiona să-l distribuie pe Marius Urzică în rolul unui comisar tânăr din anii 40. ''Da, cred că i s-ar potrivi foarte bine un astfel de rol'', spunea marele regizor la vremea resptică. 

Contactat de Orange Sport, Marius Urzică a dezvăluit că se simte atras de lumea cinematografiei şi că ar fi o mare provocare pentru el dacă ar fi distribuit într-un rol dintr-un lung metraj. "Da, recunosc, mă tentează ideea. Acum nu ştiu dacă am şi talent pentru aşa ceva. Dar de ce nu?

Ar fi o provocare să joc într-un film artistic. Nu am ştiut că maestrul Sergiu Niciolaescu mă viza pentru un posibil rol în filmele dânsului. Ar fi fost o mare onoare pentru mine să joc într-o producţie cinematografică marca Sergiu Nicolaescu", a precizat Urzică. 

Timp de un an a cochetat cu lumea scenei

Împreună cu Răzvan Mazilu, în urmă cu câţiva ani, Urzică a cochetat cu lumea scenei. ''Am fost distribuit într-un spectacol, care s-a jucat pe scena Teatrului de Operetă. Am avut reprezentaţii şi în ţară. A fost o experienţă chiar foarte interesantă pentru mine. Aş repeta-o cu mare drag '', a adăugat fostul mare gimnast. 

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: marius urzicăsergiu njcolaescu 

viewscnt
Articole similare