Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UTA, comunicat devastator la adresa CCA! Clubul arădean a lansat acuzaţii serioase: ”Nu ştim dacă este o problemă de vocaţie sau doar o lipsă de competenţe”

UTA, comunicat devastator la adresa CCA! Clubul arădean a lansat acuzaţii serioase: ”Nu ştim dacă este o problemă de vocaţie sau doar o lipsă de competenţe”

UTA

Comentarii

Vineri, la o zi după meciul cu CFR Cluj, UTA Arad a emis un comunicat devastator la adresa CCA, prin care critica dur arbitrajul de la meciurile sale şi lansa acuzaţii dure la adresa felului în care au fost conduse meciurile sale.

După ce a fost vizibil dezavantajată de arbitraj la meciul cu CFR Cluj, conducerea UTA-ei Arad a decis să emită un comunicat devastator la adresa CCA, prin care să semneleze toate greşelile făcute împotriva.

Clubul arădean a semnalat mai multe instanţe din acest an doar, în care au existat erori importante împotriva sa, care au avut în cele din urmă o influenţă asupra tabelei.

Cei de la UTA au criticat foarte dur arbitrajul şi au făcut un apel ca erorile să înceteze cât mai curând.

UTA, comunicat devastator la adresa CCA

“Suntem una dintre echipele cu o tradiţie importantă în fotbalul românesc având, în consecinţă, obligaţia intrinsecă de a proteja această moştenire, intervenim astăzi, semnalând maniera eronată de arbitraj, repetată împotriva echipei noastre în mod ostentativ, ignorânu-se realităţile evidente, dar şi baza profesionalismului în sport, echidistanţa deontologică.

Nu ştim dacă este o problemă de vocaţie sau doar o lipsă de competenţe tehnice necesare prestării acestei profesii (deşi constatăm că există multe echipe, prea multe, care sunt dezavantajate de decizii greşite, în cadrul ultimelor etape), dar din păcate trebuie să intervenim şi noi, trăgând un semnal de alarmă faţă de nivelul etalat, vis-a-vis de maniera terifiantă în care se interpretează aceleaşi faze, diferind însă, în funcţie de arbitri şi echipe, de nonşalanţa cu care se ignoră recomandările venite de la colegii din camera VAR, dar şi de lipsa consecvenţei acestora în observarea şi semnalarea(!) deciziilor corecte, evidente.

”Aceste situaţii trebuie să înceteze”

Avem tehnologia VAR, cu toate acestea suma greselilor într-un meci de fotbal a devenit inadmisibilă, imposibil de acceptat. Aceste situaţii trebuie să înceteze.

În acest context, reamintim că efectul deciziilor greşite care se iau pe parcursul unui joc nu se răsfrâng doar asupra unor statistici (cifre), ci şi asupra mai multor destine umane, suporteri, jucători, antrenori şi conducători de club, alterând aproape ireversibil, pe termen mediu si lung nivelul competiţiei, dar mai ales, credibilitatea acestui fenomen.

Greşeli evidente ale arbitrilor doar în anul 2023:

FC U Craiova 1948 - UTA (etapa 22, din 22.01.2023):

Minutul 22, gol Baetan - poziţie suspectă de offside.

Chindia Târgovişte - UTA (etapa 24, din 03.02.2023):

Minutul 45, gol anulat Milosevic pentru fault în atac;

Minutul 49, penalty neacordat Milosevic.

CFR Cluj - UTA (etapa 28, din 02.03.2023):

Minutul 24, penalty acordat pentru CFR;

Minutul 72, intrare de cartonaş roşu Deac;

Minutul 86, penalty neacordat UTA.

Menţionăm faptul că nu am beneficiat de asistenţa sistemului VAR în două meciuri(FC U Craiova 1948-UTA, etapa 22, din 22.01.2023 şi Chindia Târgovişte-UTA, etapa 24, din 03.02.2023)”, se arată în comunicatul postat de arădeni.

Afla mai multe despre: uta 

viewscnt
Articole similare