You are here:

Zemfira, cântăreaţă inclusă de Rusia pe lista “agenţilor străini”, a asistat la meciul Svitolina – Kasatkina din boxa rusoaicei

Zemfira, cântăreaţă inclusă de Rusia pe lista “agenţilor străini”, a asistat la meciul Svitolina – Kasatkina din boxa rusoaicei

Tenis

Comentarii

Zemfira, una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia, inclusă în februarie pe o listă de „agenţi străini” după ce a criticat ofensiva militară din Ucraina, a fost văzută duminică la turneul de la Roland-Garros, unde a asistat la meciul Elina Svitolina – Daria Kasatkina.

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, scor 6-4, 7-6 (5), în optimile de finală ale French Open.

Potrivit Reuters, Zemfira, care a părăsit ţara ca urmare a opiniei sale cu privire la invadarea Ucrainei, a fost văzută în boxa Dariei Kasatkina.

Zemfira a fost inclusă în februarie pe o listă de „agenţi străini” pe motiv că a sprijinit Ucraina şi a criticat „operaţiunea militară specială” a Rusiei.

Ministerul rus al Justiţiei preciza atunci că Zemfira, al cărei nume complet este Zemfira Ramazanova, „sprijină în mod deschis Ucraina, a susţinut concerte în ţări neprietenoase în timp ce s-a pronunţat împotriva operaţiunii militare speciale şi a primit sprijin din surse străine”.

Născută în regiunea centrală a Rusiei Bashkortostan, Zemfira a început să cânte în 1998 şi a câştigat popularitate în Rusia şi alte state ex-sovietice.

Este cunoscută ca opozantă a războiului din Ucraina şi, pentru o vreme, site-ul ei a afişat sloganul „Nu războiului”. Ea a părăsit Rusia pentru a se stabili în Franţa, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina în februarie anul trecut.

Persoanele etichetate ca „agenţi străini” de guvernul rus au fost adesea supuse percheziţiilor poliţiei şi altor măsuri punitive. Multe au părăsit ţara în ultimul an.

 

Afla mai multe despre: zemfiraroland garros 

viewscnt
Articole similare