Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este ”Nagelsmann de România”. Are doar 33 de ani şi a reuşit o performanţă uriaşă în acest sezon: ”Un antrenor modern” | EXCLUSIV

Cine este ”Nagelsmann de România”. Are doar 33 de ani şi a reuşit o performanţă uriaşă în acest sezon: ”Un antrenor modern” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Antrenorul Unirii Dej, Dragoş Militaru (33 de ani), a dobândit porecla de ”Nagelsmann de România” datorită performanţei reuşite în acest sezon. Deşi benenficiază de unul dintre cele mai mici bugete din Liga 2, tânărul antrenor şi-a ghidat echipa la un pas de barajul pentru promovarea în Superligă, chiar dacă formaţia nu va avea, cel mai probabil, drept de promovare.

Născut la Tg Jiu şi crescut în academia lui Pandurii, Dragoş Militaru este un fost mijlocaş defensiv, care a evoluat aproape exclusiv în ligile inferioare ale României.

După ce a realizat că nu va reuşi să evolueze vreodată la un nivel înalt, acesta a decis să se retragă din activitate, la doar 26 de ani, şi să o ia pe drumul antrenoratului.

”Un antrenor modern”

Secund la Unirea Jucu, Dunărea Călăraşi şi Pandurii în perioada 2017 - 2019, Militaru a primit prima şansă de a fi principal din partea Luceafărului Oradea.

După doar jumătate de sezon, acesta a făcut pasul la Unirea Dej, iar, de atunci, a reuşit să conducă echipa din Liga 3, până la un pas de Superligă.

Andrei Vochin i-a făcut caracterizarea acestuia, în direct la Orange Sport, şi a explicat ce a observat la ”Nagelsmann de România”, atât din punct de vedere pozitiv, cât şi negativ.

Cine este ”Nagelsmann de România”

Este un antrenor modern, pentru locul unde antrenează. E un bun motivator în cadrul vestiarului, îşi aşează echipa foarte bine pe teren şi am văzut câteva dintre meciurile Dejului şi am văzut că echipa termină mai bine decât începe.

Asta înseamnă că e bine antrenată şi din punct de vedere fizic. Fiind şi tânăr, mi se pare... l-am văzut şi la meci, pe viu, pe bancă, mi s-a părut un pic impulsiv.

În vâltoarea meciului, făcând anumite reproşuri, mi s-a părut că este nedrept, pentru că nu aveau arbitrii respectivi... arbitraseră bine, dar astea le pui pe seama vârstei.

În multe domenii din România, mi se pare că există această reticenţă de a permite celor tineri să intre, poate fi reticenţă sau poate e o lipsă de talente ale acestor băieţi tineri.

(n.r. Dragoş Militaru) A jucat (n.r. fotbal), dar la nivel mic. Oricine activează în fotbal are o mare problemă dacă nu a jucat fotbal. Dacă spui că ai jucat, te întreabă la ce nivel.

Dacă ai depăşit cumva nivelul, te întreabă câte selecţii ai la echipa naţională. Se găseşte cineva care să zică <<da, dar nu ai făcut pasul ăsta>>. E un mare avantaj să fi jucat fotbal la nivel mare, acea experienţă nu ţi-o poate da niciun curs şi nicio şcoală.

Dar, pe de altă parte, e o mare prostie să crezi că numai dacă ai jucat la un nivel mare, şi n-ai pus mâna pe o care în viaţa ta, vei putea face faţă la nivel mare ca antrenor”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

După victoria cu Gloria Buzău, Unirea Dej a urcat pe cinci în play-off-ul Ligii 2, poziţie care duce la barajul pentru promovare, întrucât CSA Steaua nu are drept de promovare.

Formaţia pregătită de Militaru se află la doar un punct de Dinamo, însă ”câinii” au un meci mai puţin disputat. Chiar şi dacă termină pe loc de baraj, nici Unirea Dej nu va obţine, cel mai probabil, licenţa pentru a evolua în Superligă.

Afla mai multe despre: unirea dej 

viewscnt
Articole similare