You are here:

Concurenţă pentru Săpunaru şi fundaşii centrali! Al doilea transfer realizat azi de Rapid. Ce carte de vizită are: "Masiv, aduce un plus de talie"

Concurenţă pentru Săpunaru şi fundaşii centrali! Al doilea transfer realizat azi de Rapid. Ce carte de vizită are: "Masiv, aduce un plus de talie"

Rapid

Comentarii

Rapid a anunţat oficial al doilea transfer al zilei. Vineri, giuleştenii au anunţat sosirile lui Timotej Jambor, atacantul naţionalei U21 a Slovaciei, şi Filip Blazek (26 de ani), fundaş central slovac sosit de la Banik Ostrava.

Continuă transferurile la Rapid. Un slovac a venit şi le face concurenţă fundaşilor centrali

Rareş Pop, Luka Gojkovic şi Cristi Manea au fost primii fotbalişti care au sosit sub comanda lui Neil Lennon, iar transferurile au continuat în Giuleşti. 

Rapid l-a achiziţionat pe Timotej Jambor, atacantul naţionalei U21 a Slovaciei, iar miercuri l-a prezentat şi pe Filip Blazek, al treilea fundaş central din lot, unde mai sunt căpitanul Cristian Săpunaru şi Paul Iacob.

În vârstă de 26 de ani, fundaşul slovac a evoluat în sezonul trecut în prima ligă cehă, la Banik, pentru care a marcat un gol în 20 de meciuri. Formaţia din Ostrava a încheiat sezonul pe poziţia a patra, după Sparta Praga, Slavia Praga şi Plzen, calificându-se în cupele europene.

Filip a semnat un contract valabil doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, iar suma de transfer este de 250.000 de euro.

Apărătorul central a oferit şi o primă reacţie în privinţa mutării: „Sunt foarte încântat să devin parte din Familia Rapid. Sunt pregătit de o nouă aventură! Rapid are fani grozavi, abia aştept să joc în faţa lor. Eu sunt un luptător şi o să dau totul pentru culorile Rapidului”, a declarat Filip Blazek. 

În carieră, Blažek a mai evoluat pentru Senica, Skalica şi Brondby, cu ultimii reuşind să câştige Cupa Danemarcei.

Slovacul este fundaş central, dar poate evolua şi în linia mediană. Blažek a evoluat pentru naţionalele U19 şi U20 ale Slovaciei.

Noul director sportiv de la Rapid, Daniel Sandu, l-a descris pe slovac: „Filip este un jucător masiv, un fundaş central solid, care ne aduce un plus de talie. Ştim locurile unde trebuie sa ne întărim şi facem tot ce putem da semnam jucătorii doriţi cât mai rapid.

Este un jucător care a jucat la locul 4 din Cehia, un campionat puternic şi competitiv”, a spus oficialul "vişiniu".

 

Afla mai multe despre: transferuri rapidfilip blazektimotej jambor 

viewscnt
Articole similare