Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Costel Gâlcă a avut parte de un şoc uriaş când a ajuns în Polonia: ”Când stau să mă gândesc că noi am distrus-o, ei au păstrat-o şi îmbunătăţit-o”

Costel Gâlcă a avut parte de un şoc uriaş când a ajuns în Polonia: ”Când stau să mă gândesc că noi am distrus-o, ei au păstrat-o şi îmbunătăţit-o”

FCSB

Comentarii

De abia numit pe banca tehnică a Radomiak Radom, Costel Gâlcă (51 de ani), ultimul antrenor care a cucerit titlul alături de FCSB, a vorbit despre şocul pe care l-a avut în momentul în care a sosit la noua sa echipă, în Polonia.

Costel Gâlcă a reuşit să câştige ”tripla” pe banca tehnică a FCSB, campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii, dar tot a plecat după un singur sezon de la Bucureşti.

Motivul din spatele despărţirii nu a fost de ordin sportiv, ci mai degrabă de ordin administrativ, în contextul în care Gigi Becali fusese eliberat din penitenciar şi încerca să se bage peste antrenor.

”Când stau să mă gândesc că noi am distrus-o, ei au păstrat-o şi îmbunătăţit-o”

Gâlcă nu a putut permite acest lucru şi a decis să îşi facă bagajele, iar de atunci nici nu a luat în calcul să mai revină la FCSB, atât timp cât Gigi Becali este patron. Acesta nu s-a mai întors deloc nici în fotbalul românesc până acum.

Tocmai numit pe banca tehnică a Radomiak Radom, după ce a fost liber de contract mai bine de un an, tehnicianul român a recunoscut că a avut un şoc în momentul în care a ajuns la Polonia.

Gâlcă a dezvăluit că a fost foarte impresionat de condiţiile de pregătire de la noua echipă, dar şi de economia şi industria prospere din Polonia, spre deosebire de România.

Costel Gâlcă a avut un şoc uriaş când a ajuns în Polonia

E un campionat mai bine aşezat, cu fotbalişti care stau pe bine pe angajament. Nu se feresc de contacte, fizic stau foarte bine. Contează foarte mult infrastructura care există nu numai la clubul meu, dar şi la celelalte echipe. Mentalitatea este una bună, dincolo de calităţile fizice.

Există un mare respect pentru antrenori. Dacă ţi se reziliază contractul nu rămâi şomer. Clubul de la care ai plecat îţi plăteşte angajamentul până la finalul sezonului sau până îţi găseşti o nouă echipă. Asta înseamnă civilizaţie.

Radom, clubul la care am ajuns, construieşte o nouă bază modernă de pregătire. La academia clubului nu ştiu ce jucători sunt, dar mi-aş dori să promovez jucători de acolo. Asta este şi ţinta conducerii, să creăm proprii noştri jucători.

M-a şocat când am ajuns aici cât de puternică şi frumoasă este Polonia. Peste tot observ industrie. Când stau să mă gândesc că noi am distrus-o, ei au păstrat-o şi au îmbunătăţit-o. Este extraordinar. Pentru noi e foarte trist. Ei nu şi-au distrus economia”, a declarat Costel Gâlcă, pentru Prosport.

Afla mai multe despre: costel gâlcă 

viewscnt
Articole similare