Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizia luată de Vassaras îl va enerva pe Becali! Încă o arbitră va fi la centru la un meci din Superligă. Cine este Alina Peşu

Decizia luată de Vassaras îl va enerva pe Becali! Încă o arbitră va fi la centru la un meci din Superligă. Cine este Alina Peşu

Superliga

Comentarii

Alina Peşu (33 de ani) a fost delegată la centru la duelul dintre FC Botoşani şi CS Mioveni, care se va disputa sâmbătă. Debutul arbitrei în Superligă vine la puţin timp după ce Gigi Becali a criticat delegarea Iulianei Demetrescu (33 de ani) la alt meci din campionatul României.

Delegată la centru la duelul dintre FC Voluntari şi CS Mioveni, din a şaptea etapă a play-out-ului, Iuliana Demetrescu a fost victima unui derapaj grosolan al lui Gigi Becali.

Patronul FCSB a făcut o serie de comentarii misogine la adresa sa, care au stârnit o reacţie fără precedent a arbitrilor din Superligă, în semn de protest.

Decizia luată de Vassaras îl va enerva pe Becali

La doar două săptămâni de când Demetrescu a condus doar al doilea meci din carieră în Superligă, încă o arbitră va primi şansa de a debuta în campionatul masculin.

Alina Peşu, central FIFA, care a fost la centru şi în Liga Campionilor la feminin, va conduce partida dintre Botoşani şi CS Mioveni, din ultima etapă a play-out-ului Superligii. Confruntarea se vede, sâmbătă, de la ora 14:45, pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro.

Decizia lui Kyros Vassaras de a o delega atât de curând după comentariile lui Becali pare una cu adresa pentru patronul FCSB, dar şi experienţa o recomandă pe Peşu.

Pe lângă cupele europene, arbitra de 33 de ani a fost delegată de UEFA şi la finala Campionatului European U19 feminin, Spania - Norvegia.

Cine este Alina Peşu

Pe lângă meseria de arbitru, Alina Peşu este şi profesoară de educaţie fizică şi sport şi a dezvăluit că încă din copilărie a fost o fană înrăită a fotbalului.

Povestea-i foarte simplă. Tatălui meu i-a plăcut enorm fotbalul şi mă lua cu el la toate meciurile care se disputau în Craiova şi prin împrejurimile oraşului.

Şi-aşa m-a prins pasiunea! Părinţii au fost mereu modelul meu, ei au fost cei care mi-au sădit în suflet dragostea pentru sport.

Nu mi s-a părut niciodată ciudat să joc fotbal cu băieţii. Eram fascinată de tot ce se întâmpla acolo! Contează prea puţin dacă eşti fată sau băiat cât timp există aceeaşi pasiune pentru fotbal. Iar eu am iubit fotbalul şi mi-am dorit să ajung acolo!

De la vârsta de 11 până la 14 ani am făcut atletism, apoi am fost puţin timp la handbal. Sportul e activitatea care m-a motivat să îmi depăşesc limitele. Totuşi, fotbalul a fost tot ce mi-am dorit!

[...] Mi-am ales meseria de profesor în ideea de a da dovadă de răbdare şi multă dăruire, făcând o pasiune pentru munca alături de copii, dar şi pentru munca în echipă, împreună cu ceilalţi colegi, de la care pot învăţa continuu.

Sunt oameni cu experienţă, la fel de dornici ca şi mine să împărtăşească ceea ce ştiu. Am parte de un colectiv unit, care mă face să mă simt ca într-o familie.

Mă bucură faptul că unii dintre elevii mei îmi împărtăşesc pasiunea pentru arbitraj şi au deja câteva meciuri arbitrate”, a declarat Alina Peşu, pentru Gsp.

Alina Peşu a mai fost delegată ca rezervă în Superligă anterior, inclusiv la meciul din urmă cu două săpătmâni, dintre FC Voluntari şi CS Mioveni.

Afla mai multe despre: alina peşu 

viewscnt
Articole similare