Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Două surprize pentru lotul lui Edi Iordănescu! "Sunt impresionat. Suferim şi în dreapta, şi în stânga" | EXCLUSIV

Două surprize pentru lotul lui Edi Iordănescu! "Sunt impresionat. Suferim şi în dreapta, şi în stânga" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Edward Iordănescu hotărăşte, în această perioadă, lotul cu care România se va prezenta la EURO 2024. Antrenorul are dificultăţi cu stranierii care evoluează puţin la echipele de club, dar şi cu accidentările, iar antrenorul Ovidiu Burcă a propus soluţii pentru apărarea tricoloră.

Alex Chipciu, din nou bun pentru echipa naţională a României?

România a remizat cu Irlanda de Nord, într-un meci de pregătire disputat la Bucureşti, însă pentru această acţiune Nicuşor Bancu şi Vasile Mogoş au fost pierduţi, din cauza problemelor medicale. 

Rămas în părţile laterale ale apărării doar cu Cristian Manea, care n-a convins ca fundaş stânga, şi cu Deian Sorescu, lui Edi Iordănescu i s-au propus doi jucători din Superliga.

Ovidiu Burcă e de părere că Alexandru Chipciu (34 de ani), căpitanul lui U Cluj care a fost folosit şi fundaş stânga cu succes în sezonul actual, ar putea reveni în lotul naţional, unde n-a mai fost din 2019, atunci când a jucat cu Malta, scor 1-0. 

"Ce am văzut la Chipciu... E un nume pe care selecţionerul îl poate lua în considerare, mai ales pe o poziţie pe care a jucat bine, pe poziţia de fundaş lateral. Nu se sperie, are personalitate şi cred că Chipciu poate fi o soluţie pentru echipa naţională. Suferim şi în dreapta, şi în stânga. Manea, pe partea stângă, sub nicio formă nu mi se pare o variantă", a declarat Ovidiu Burcă, pentru Orange Sport, despre posibilitatea ca Alex Chipciu să revină la naţională, o variantă validată şi de MM Stoica

Ovidiu Burcă crede că Robert Bădescu poate ajunge în naţională, la doar 18 ani

Fostul antrenor de la Dinamo crede că selecţionerul Edi Iordănescu ar putea lua în considerare şi convocarea lui Robert Bădescu, fundaşul stânga de 18 ani care a impresionat la Rapid, în ultima lună. 

El a reuşit să-şi păstreze locul de titular în faţa lui Andrei Borza, iar acum apar primele voci care-l văd drept o variantă pentru apărarea tricoloră. 

"Am rămas impresionat şi de Bădescu, de la Rapid, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut. Am văzut trei meciuri cu el şi e de mare viitor. E un nume care mi-a plăcut mult, are robusteţe fizică, dar eu l-aş fi încercat în cele două meciuri (n.r. - cu Irlanda de Nord şi Columbia). 

Mi-ai cerut un nume, da? Defensiv are tot ce trebuie, ştie să se apere bine şi îl văd ca pe o soluţie pentru echipa naţională. Din perspectivă economică, îmi place Bădescu, doar că poţi găsi un sistem şi pentru el, şi pentru Borza (n.r. - la Rapid). 

Cum spunea domnul Ienei, că fundaşii laterali trebuie să ştie întâi să se apere, iar Bădescu ştie s-o facă, iar dacă va căpăta anvergură... E o surpriză pentru mine să văd un tânăr să joace în acele meciuri, mai ales cu FCSB", a mai spus Ovidiu Burcă, pentru Orange Sport. 

 

Afla mai multe despre: ovidiu burcarobert badescualex chipciuromania columbia 

viewscnt
Articole similare