Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu aruncă bomba! Un politician a sunat pentru a accepta postul în Liga 1: "A venit invers! Tatăl meu, dacă face aşa ceva, ar avea o mare problemă"

Edi Iordănescu aruncă bomba! Un politician a sunat pentru a accepta postul în Liga 1: "A venit invers! Tatăl meu, dacă face aşa ceva, ar avea o mare problemă"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a răspuns acuzaţiilor conform cărora a beneficiat de sprijin politic, pentru a obţine anumite contracte. Antrenorul a negat şi a spus că "a fost în sens invers", dar a oferit şi un caz concret: a doua sa numire la CFR Cluj.

Un politician l-a sunat pe Tata Puiu pentru a-l convinge pe Edi Iordănescu să accepte postul în Liga 1

Edi Iordănescu a fost în centrul mai multor controverse, iar printre acuzaţii s-a numărat şi influenţa politică a familiei, care i-ar fi permis actualului selecţioner să pună mâna pe mai multe contracte de antrenor!

Înainte de meciurile României cu Andorra şi Belarus, selecţionerul Edward Iordănescu a dorit să lămurească, odată pentru totodeauna, subiectul. El a susţinut că nu a fost ajutat politic niciodată, deşi a recunoscut că are cunoştinţe în politică. În plus, şi-a avertizat tatăl, pe Anghel Iordănescu, că nu va permite ajutor politic. 

În schimb, Edi Iordănescu a recunoscut că înainte de al doilea mandat la CFR Cluj, când a devenit campion al Ligii 1, în 2021, Anghel Iordănescu, fost selecţioner şi membru al PSD, a fost sunat de un politician cunoscut. Totul, pentru a-l convinge pe Iordănescu junior să accepte revenirea în Gruia. 

În acest caz, Edi Iordănescu a dorit să sublinieze faptul că totul s-a petrecut "în sens invers", faţă de "lumea care a acuzat a spus că a venit dinspre noi spre exterior". 

"Cel care m-a monitorizat cel mai mult şi m-a dorit a fost Marian Copilu, de la CFR. El m-a vrut în primul mandat, tot el a avut iniţiativa şi în al doilea mandat. În primul mandat mi s-a făcut o nedreptate.

Că tatăl meu are relaţii şi în domeniul politicii... Şi eu am. Eu am fost apelat politic să merg la CFR. Şi politic! 

După ce am refuzat (n.r. - să revină în al doilea mandat, când a devenit campion al României), cineva, o persoană cu foarte multă notorietate, căreia nu-i pot spune numele, că nu am permisiunea dânsului, l-a apelat pe tata (n.r. - pe Anghel Iordănescu). <<Hai, bă, nea Puiule, convinge-l. Acum nu se va mai întâmpla (n.r. să fie dat afară subit, ca în primul mandat), e persoana potrivită, cunoaşte echipa, cunoaşte jucătorii, ştie cum e aici. Are experienţă în plus, cu performanţe. Convinge-l să accepte să vină, pentru că noi îi vom accepta...>>

Domnul Varga e până la urmă patronul, iar cei din anturajul dânsului sunt cei care au avut în trecutul îndepărat relaţii sau implicare politică, dar în final unul singur hotărăşte acolo: domnul Varga. 

A fost o discuţie amicală. E ceva atât de grav că a spus să mă convingă? Tatăl meu m-a apelat, dau cuvântul de onoare, iar el m-a întrebat dacă e adevărat că m-au sunat cei de la CFR. El nici nu ştia. Am spus că poate nu e momentul, că am fost nedreptăţit. 

Chestia asta a fost în sens invers! Lumea care a acuzat a spus că a venit dinspre noi spre exterior. A venit invers! Persoana respectivă nu mai era implicată în politică, nu mai e acum. E o persoană apropiată, e amic cu tatăl meu", a declarat Edi Iordănescu pentru Fanatik

Edi Iordănescu: "Tatăl meu, dacă ar face aşa ceva şi eu aş afla, ar avea o mare problemă"

"În proporţie de 80% cluburile din România au avut suport sau implicare politică. După criteriile astea înseamnă că nu mai pot să fac fotbal sau să antrenez. 

Niciodată nu am beneficiat de ajutor politic, niciodată! Sunt concret. Dacă se întâmplă treaba asta, tatăl meu ştie că urăsc şi că vin multe efecte negative şi nu am bucuria muncii mele. Niciodată nu l-am apelat pe el, niciodată nu am apelat un conducător. 

Tatăl meu, dacă ar face aşa ceva şi eu aş afla, ar avea o mare problemă cu ce înseamnă poziţia mea. Că-l cunoşteam pe un om politic când eram la un club, 100%, 100%, aşa era", a mai spus selecţionerul României, Edi Iordănescu

Afla mai multe despre: edi iordanescuechipa nationalaedi iordanescuanghel iordanescuedi iordanescu politica 

viewscnt
Articole similare