You are here:

El e cel mai înalt înotător din România: "E un avantaj, mai ales dacă ştii să profiţi de asta. Până acum e mai greu cu masa musculară"

El e cel mai înalt înotător din România: "E un avantaj, mai ales dacă ştii să profiţi de asta. Până acum e mai greu cu masa musculară"

Sporturi

Comentarii

Medaliat cu bronz la Jocurile Universitare din 2023, Denis Popescu are 1,98 m şi aşteaptă propuneri să prezinte moda.

Denis Popescu este unul dintre cei mai valoroşi înotători români. Medaliat cu bronz la Jocurile Mondiale Universitare de anul trecut, în proba de 100 m spate, el se antrenează zilnic cu gândul la medaliile marilor competiţii internaţionale.

Dincolo de numeroasele titluri de campion naţional, dar şi de participările la competiţiile internaţionale, Denis are o particularitate: este recunoscut de toată lumea ca fiind cel mai înalt înotător activ din România. Are 1,98 m şi spune că nu ar refuza o ofertă de a prezenta moda.

„Am 1,98 m şi din România sunt cel mai înalt înotător, clar. Eu zic că e un avantaj, mai ales dacă ştii să profiţi de asta. Ce-i drept, până acum e mai greu cu masa musculară, se pune mai greu, e mult mai diferit faţă de un înotător mai scund. Dar eu mă bazez pe alte criterii decât ceilalţi. Nu am primit oferte să prezint moda. Nu mă consider fotogenic, dar de ce nu? Îmi place să fiu elegant, în rând cu moda, să arăt bine în general”, spune Denis Popescu pentru Sportsnet.ro

Pentru acest sezon, Denis are un look nou. El s-a tuns după aproape patru ani şi e mulţumit de cum arată şi mai ales că poate folosi acum şi căştile de viteză

„Am făcut o schimbare, înainte de Europenele în bazin scurt, nu-l mai tunsesem de ani de zile, din pandemie, şi am vrut să fac o schimbare. Contează casca foarte mult. Căştile de viteză sunt mai strâmte, iar când aveam părul lung îl prindeam în coc, pentru că altfel nu aveam nici o şansă să o prind. Consider că ăsta e un alt avantaj, că îmi pot pune acum cască de viteză, care sigur trebuie să ajute puţin de tot, câteva sutimi acolo”, a adăugat Denis Popescu. 

Nu doar lui i-a făcut plăcere să fie tuns, ci şi apropiaţilor. După cum recunoaşte, cel mai fericit a fost antrenorul său.

„Alor mei mereu le-a plăcut să am o freză mai scurtă. Dar cât a tras antrenorul meu de mine să mă tund... el a fost cel mai fericit, cu siguranţă”, recunoaşte Denis Popescu. 

Nu poate înota fără ochelari

De ani buni, sportivul poartă şi cercei. Mărturiseşte că nu poartă niciodată doi la fel şi că obligatoriu dacă unul este lung, celălalt trebuie să fie un punct.

„Schimb des cerceii, mă plictisesc mereu de ei. Îmi place mereu să am unul de-un fel, unul de celălalt. De obicei unul care atârnă şi unul care e un punct, cum e acum”, a declarat Denis Popescu. 

Chiar dacă are atâţia ani de înot în spate, Denis nu poate intra în apă fără ochelari! El recunoaşte că nu deschide niciodată ochii în apă fără ochelari. Tocmai de aceea, la fiecare antrenament are şi o pereche de rezervă cu el.

„Din bagaj nu îmi lipseşte niciodată o doua pereche de ochelari şi o a doua cască. Nu pot înota fără ochelari, nu pot deschide ochii sub apă”. 

Anul trecut, Denis a participat la primul lui Campionat Mondial, la Doha. Spune că emoţii ca atunci nu a mai avut niciodată.

„Am avut emoţii, nişte emoţii unice. Înainte de probe i-am spus şi profesorului: n-m mai simţit asemenea emoţii în viaţa mea. Erau diferite. E foarte important să acumulezi experienţă, pot spune că după Campionatul Mondial de la Doha am învăţat multe, fiind primul. La următorul sunt convins că o să fie mai bine”, mai spune Denis Popescu. 

Afla mai multe despre: denis popescudenis popescu inotator 

viewscnt
Articole similare