You are here:

Oficialul FRF surprinde înainte de meciul României din optimile EURO 2024: "M-am rugat să jucăm cu Olanda. Putem câştiga"

Oficialul FRF surprinde înainte de meciul României din optimile EURO 2024: "M-am rugat să jucăm cu Olanda. Putem câştiga"

EURO

Comentarii

România înfruntă Olanda în primul meci din fazele eliminatorii de la EURO 2024. Câştigătoarea partide din optimi se va înfrunta cu învingătoarea din meciul Austria - Turcia, în faza sferturilor de finală.

"Tricolorii" vor avea parte de un adversar dificil în optimile de finală, probabil cel mai dificil de la acest turneu final, până acum. În faţa Belgiei, favorita certă a grupei E înainte de EURO 2024, România a cedat şi a fost învinsă cu scorul de 2-0.

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal nu este convins că naţionala lui Ronald Koeman se poate numi favorită înainte de partida din optimi împotriva României. Oficialul FRF susţine că s-a rugat ca România să înfrunte Olanda, datorită rezutatelor obţinute în ultimii 20 de ani împotriva "Portocalei Mecanice", printre care şi o victorie a "tricolorilor" la Constanţa, cu scorul de 1-0, un meci disputat în anul 2007.

Stoichiţă consideră că naţionala Olandei şi-a pierdut din calitate faţă de generaţiile precedente, cu jucători precum Arjen Robben, Robin Van Persie şi Dirk Kuyt ca lideri de vestiar.

Mihai Stoichiţă: "Cred că Olanda poate fi depăşită"

"Nu. Nu e favorită (n.r. – Olanda). Eu m-am rugat să jucăm cu Olanda. Şi le-am spus-o la toţi. Şi lui Burleanu, şi lui Bodescu, şi lui Vişan. Mi-am dorit să jucăm cu Olanda. De ce? Am fost martori şi la Piţurcă, şi la Iordănescu. La meciurile memorabile ale României, egaluri prin Olanda, victorii pe acasă, am mai şi pierdut, e adevărat, dar în momentul în care câştigi cu Olanda, care era o echipă mai puternică decât acum, şi reuşeşti să îi ţii piept şi acasă şi la Rotterdam, nu trebuie să te sperii.

Ce au arătat copiii ăştia ai noştri în meciurile astea, au arătat că românii nu sunt un popor de speriaţi. Cred că Olanda poate fi depăşită. Că e o echipă bună, o respecţi. Dar prea mult respect să acorzi echipelor din jurul tău, aşa cum a făcut România la acest Campionat European, nu face bine.", a declarat Mihai Stoichiţă, la Fanatik.

Afla mai multe despre: euro 2024echipa nationalaolandaromaniamihai stoichita 

viewscnt
Articole similare