Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El e maghiarul din şefia UEFA care a tras sforile pentru afişarea hărţii Ungariei Mari? Cine e Sandor Csanyi şi ce spunea despre subiect: "Asta e opinia noastră"

El e maghiarul din şefia UEFA care a tras sforile pentru afişarea hărţii Ungariei Mari? Cine e Sandor Csanyi şi ce spunea despre subiect: "Asta e opinia noastră"

Diverse

Comentarii

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, s-a arătat surprins de decizia UEFA de a permite ţării vecine însemne cu harta Ungariei Mari la meciurile naţionalelor de fotbal. Oficialul federaţiei şi-a adus aminte inclusiv că în conducerea UEFA există un afacerist important maghiar.

Cine e Sandor Csanyi şi ce spunea despre afişarea însemnelor cu Ungaria Mare la meciurile de fotbal: "Asta e opinia noastră"

Maghiarii vor putea afişa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari, după ce cererea lor a primit acceptul din partea UEFA. Federaţia Română de Fotbal a reacţionat imediat şi a anunţat că va cere lămuriri la UEFA. 

Prezent la Orange Sport, consilierul lui Răzvan Burleanu nu a crezut informaţia până n-a văzut anunţul oficial al federaţiei de fotbal maghiare. 

"E răspuns oficial UEFA? i se pare că şi sârbii pot pune Kosovo, sunt o grămadă de conflicte teritoriale. Ar deschide Cutia Pandorei. Cred că fiecare ţară din Europa ar avea ceva de revendicat dintr-un anumit moment al istorie", a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport. 

Apoi, moderatorul Silviu Tudor Samuilă l-a întrebat pe consilierul lui Răzvan Burleanu dacă există un maghiar în conducerea UEFA, iar răspunsul a fost afirmativ. 

"Da, şeful de la OTP Bank parcă e (n.r. - vicepreşedinte UEFA)"

Cine e Sandor Csanyi, maghiarul vicepreşedinte la UEFA

Sándor Csányi (70 de ani) este un miliardar maghiar, afacerist, CEO al OTP Bank. Cu o avere de 1.33 miliarde de dolari, este al doilea cel mai bogat maghiar şi o persoană cu legături cu premierul Viktor Orban. 

De asemenea, în 2010 a fost ales într-un post de conducere în federaţia maghiară de fotbal, iar din 2015 face parte din structurile UEFA. Sándor Csányi este vicepreşedinte al UEFA din 2019, poziţie din care nu se împotriva însemnelor cu Ungaria Mare, care conţine şi Transilvania, într-o declaraţie acordată în trecut. 

„Dacă MLSZ organizează un campionat, echipele trebuie să accepte condiţiile jocului anunţat. Situaţia este similară pe plan internaţional. Dacă noi vrem să jucăm în preliminariile Campionatelor Europene de Fotbal, în Liga Naţiunilor sau chiar în Liga Campionilor şi în Liga Europeană, atunci trebuie să acceptăm condiţiile jocului anunţate. 

Potrivit UEFA, bannerele care poartă mesaje rasiste sau politice nu pot fi afişate. Întrebarea este dacă simbolul Ungariei Mari poartă un mesaj politic. În opinia noastră nu poartă”, a spus recent Sandor Csanyi, în 2023. 

 

Afla mai multe despre: sandor csanyiungariaungaria mareungaria mare fotbal 

viewscnt
Articole similare