Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Irlanda a învins Anglia, 29-16, şi a devenit campioana din Six Nations cu victorii pe linie! Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria turneului

Irlanda a învins Anglia, 29-16, şi a devenit campioana din Six Nations cu victorii pe linie! Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria turneului

Rugby

Comentarii

Echipa naţională de rugby a Irlandei a învins sâmbătă echipa Angliei, pe teren propriu, scor 29-16, şi a câştigat Turneul celor Şase Naţiuni, reuşind să realizeze Marele Şlem şi Triple Crown.

Turneul celor Şase Naţiuni: Irlanda a învins Anglia şi a câştigat trofeul, reuşind Marele Şlem

La finalul unei prime reprize mai echilibrate, încheiată cu 10-6 în favoarea Irlandei, englezii au avut un jucător eliminat, pe Steward, şi au jucat repriza secundă în inferioritate numerică. Irlandezii nu au ezitat să atace, iar scorul final a fost 29-16 pentru ei. Irlanda a avut patru eseuri – Sheehan (min. 32 şi 67), Henshaw (min. 61) şi Herring (min. 76), în timp ce englezii au înscris doar unul, prin George, în minutul 72.

Irlanda a învins în toate cele cinci partide şi s-a clasat pe primul loc în clasamentul final, cu 27 de puncte, urmată de Franţa (20 p), Scoţia (15 p), Anglia (10 p), Ţara Galilor (6 p) şi Italia (1 p).

Cu punctele înscrise în faţa Angliei, Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria Turneului celor Şase Naţiuni.

Irlanda a câştigat pentru a cincea oară Turneul ceor Şase Naţiuni, trofeu pe care îl obţinuse ultima oară în 2018. Totodată, echipa Irlandei a cucerit Triple Crown, învingând Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, dar şi Marele Şlem – verzii fiind victorioşi în toate cele cinci meciuri din turneu.

În celelalte două partide din etapa a cincea Scoţia a învins Italia cu 26-14, iar Franţa a dispus cu 41-28 de Ţara Galilor.

Afla mai multe despre: six nationsirlanda 

viewscnt
Articole similare