Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kosovarii exclud România din lupta pentru calificare la Euro: ”Israel şi Elveţia sunt favoritele grupei”

Kosovarii exclud România din lupta pentru calificare la Euro: ”Israel şi Elveţia sunt favoritele grupei”

Echipa națională

Comentarii

Declinul echipei naţionale nu a fost niciodată mai evident decât acum. Nici măcar adversarele mai slab cotate nu se mai tem de România, iar selecţionata din Israel a ajuns să fie mai de temut decât ”tricolorii”, cel puţin în opinia golgheterului all-time al Kosovo, Vedat Muriqi (28 de ani).

După tragerea la sorţi a grupelor din preliminariile pentru Euro 2024, fanii români au început să spere că echipa naţională va ajunge la un prim turneu final după opt ani.

Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra sunt echipele care stau în calea ”tricolorilor”, iar, obiectiv, adversarele ar fi putut fi unele mullt mai de calibru.

Mai mult, locul secund nu trebuie să dispute un baraj pentru a se califica la turneul final, ca în cazul Campionatului Mondial, ci accede de asemenea direct la Euro.

”Israel şi Elveţia sunt favoritele grupei”

În acest context, România este nevoită să le surclaseze pe Israel şi Kosovo pentru a îşi asigura biletele pentru Campionatul European.

Doar că ”tricolorii” au ajuns să nu mai sperie pe nimeni, nu doar că nu pe Kosovo sau Israel, ci nici pe cea mai slab cotată selecţionată din grupă, Andorra.

După ce selecţionerul micronaţiunii a afirmat că crede în şansele echipei sale împotriva României, şi un jucător al Kosovo a oferit o declaraţie neplăcută în legătură cu selecţionata noastră.

După remiza cu Israel, Vedat Muriqi a afirmat că israelienii şi elveţienii sunt favoriţi la calificare, sugerând că naţionala sa se luptă doar cu cele două, nu şi cu România.

Kosovarii exclud România din lupta pentru calificare la Euro

A fost un meci foarte important pentru noi. Ştiam că cei din Israel formează o echipă puternică. Ei şi elveţienii sunt favoriţii grupei.  

Am muncit mult pentru acest punct. Acum avem nevoie de o victorie cu Andorra şi să încheiem luna cu patru puncte”, a spus Vedat Muriqi, după remiza cu Israel.

Muriqi este al doilea cel mai bine cotat jucător al selecţionatei din Kosovo, cu o valoare estimată la 15 milioane de euro, după titularul din defensiva lui Napoli, Amir Rrahmani, care ar valora 25 de milioane de euro.

Opt milioane de euro este cea mai mare cotă a unui jucător român, Răzvan Marin, adică puţin peste jumăte din cea a lui Muriqi şi sub o treime din cea a lui Rrahmani.

  • 23 de goluri în 44 de apariţii a însumat Muriqi pentru Kosovo

Afla mai multe despre: vedat muriqi 

viewscnt
Articole similare