Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Nu înţeleg de ce justiţia o lungeşte atât". Tudorel Stoica vine cu informaţii din trecut: "Gigi Becali nu putea să ia şi nu a luat Steaua. A făcut o altă echipă"

"Nu înţeleg de ce justiţia o lungeşte atât". Tudorel Stoica vine cu informaţii din trecut: "Gigi Becali nu putea să ia şi nu a luat Steaua. A  făcut o altă echipă"

FCSB

Comentarii

Tudorel Stoica, fotbalistul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti, în 1986, a intervenit, după ultima decizie a instanţei, privind palmaresul.

Tudorel Stoica, despre motivul pentru care FCSB nu e Steaua Bucureşti

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să trimită spre rejudecare cauza în procesul de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

La scurt timp, au apărut mai multe reacţii, din partea lui Gigi Becali şi a grupărilor care reprezintă Steaua Bucureşti. 

Evenimentul a fost comentat şi de marele fotbalist al Stelei Bucureşti, Tudorel Stoica. El s-a arătat surprins de verdict şi a adus informaţii din trecut. 

"Eu nu mai înţeleg nimic! De ce să se rejudece, dacă aşa a fost?! Steaua avea palmaresul ei, FCSB avea altul, de când s-a înfiinţat. Nu am pretenţia că mă pricep la chestii din astea juridice, dar trebuia să confirme Curtea de Apel.

Eu am fost printre membrii fondatori la acea echipă, cu Viorel Păunescu. Gigi Becali nu putea să ia şi nu a luat Steaua. A făcut o altă echipă. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni atunci. Nu înţeleg de ce justiţia o lungeşte atât, n-au altceva de făcut?!", a spus Tudorel Stoica, conform Gazetei Sporturilor

Ce înseamnă, de fapt, rejudecarea procesului de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să trimită spre rejudecare cauza în procesul de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

"Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă", este decizia ÎCCJ.

Astfel, rămâne în vigoare decizia luată pe fond de Tribunalul Bucuresti - care a acordat CSA Steaua palmaresul din perioada 1947-2003, adica inclusiv perioada AFC Steaua (1998-2003).

În iunie 2020, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a rămas cu palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947 şi până în 1998 şi a pierdut perioada cuprinsă între 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA, şi 2003, când formaţia a fost preluată de Gigi Becali, potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu era definitivă.

Recursul intentat anul trecut de Asociaţia Salvaţi Steaua şi de clubul cu fosta denumire FC Steaua Bucureşti a fost contestat de CSA Steaua.

În general, Asicaţia Salvaţi Steaua susţine că palamaresul şi marca au revenit Asociaţiei Fotbal Club Steaua, în anul 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA Steaua, conform cerinţelor UEFA prinvind dreptul de a evolua în cupele europene pentru cluburile de stat. Ei consideră că structura desprinsă în 1998 şi preluată în 2003 de Gigi Becali, ca Fotbal Club Steaua, este continuatoarea fostei echipe Steaua de până atunci.

 

Afla mai multe despre: palmares steaua bucurestifcsbsteauatudorel stoica 

viewscnt
Articole similare