Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia grupărilor Stelei Bucureşti după decizia luată azi în disputa cu FCSB! "Steaua este cea care a câştigat". Ce înseamnă, de fapt, hotărârea instanţei

Reacţia grupărilor Stelei Bucureşti după decizia luată azi în disputa cu FCSB! "Steaua este cea care a câştigat". Ce înseamnă, de fapt, hotărârea instanţei

Steaua

Comentarii

Steaua Liberă şi AS47 au reacţionat, după ce Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a decis rejudecarea procesului de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

Cum au reacţionat suporterii stelişti după decizia luată în disputa Steaua Bucureşti - FCSB

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să trimită spre rejudecare cauza în procesul de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

Steaua Liberă: "Nu, rejudecarea nu înseamnă că ciobanul a câştigat procesul. Este o inepţie să spui asta. Şi nu, decizia de azi nu înseamnă că palmaresul e la FC Fcsb. FC Fcsb trebuie să demonstreze că e Steaua, ca să poată pretinde că deţine palmaresul Stelei. Becali trebuie să demonstreze că a cumpărat Steaua. Dar ştim cu toţii că nu poate să facă aceste lucruri, pentru că nu are niciun act care să dovedească altceva decât că, în 2003, a înfiinţat un alt club sportiv. 

Aşa se întâmplă când suporterii nu iau atitudine şi acceptă ca oamenii precum Becali să facă legea. Şi în fotbal, şi în justiţie, şi în ţară. 

După fiecare înfăţişare, cei de la FC Fcsb au făcut propagandă în presă. Foarte puternic. Din partea noastră, a vorbit Florin Talpan. A vorbit puţin şi, de cele mai multe ori, a fost sancţionat după ce a vorbit. A fost sancţionat de către cei din club şi MApN, pentru că suporterii nu l-au susţinut. 

Mai ales după ce a păţit Florin Talpan în procesul cu Gigi Becali, era de aşteptat să primească şi Steaua o asemenea decizie. Dacă aţi uitat, în procesul Talpan vs Becali, judecătorii de la ICCJ au întors la curtea de apel procesul, deşi ştie TOATĂ ŢARA că Becali l-a jignit pe Talpan, că i-a murdărit imaginea, că şi-a bătut joc de el. Dar pe judecători nu i-a interesat asta, pentru că Florin Talpan e un cetăţean obişnuit, la fel ca noi, nu un cetăţean privilegiat, precum Becali. Şi dacă nu v-aţi convins deja cum funcţionează justiţia în ceea ce îl priveşte pe Becali, e doar problema voastră.

Decizia nu schimbă nimic, bineînţeles. FC Fcsb tot nu e Steaua. Palmaresul e tot la Steaua. Ce se schimbă e faptul că Florin Talpan va avea acum şi mai mult de muncă. Şi acesta a fost de fapt scopul: încărcarea lui Talpan, pentru ca acesta să nu facă faţă pe chiar toate fronturile pe care luptă.

Suporterii stelişti trebuie să îşi recunoască vina pentru această decizie şi pentru situaţia asta neplăcută. Doar lipsa de acţiune a suporterilor stelişti a făcut să fim aici. Dacă Talpan era susţinut aşa cum merită, toate problemele astea ar fi fost deja rezolvate".

AS47: "Fcsb a câştigat doar timp, nimic altceva, nu aşa cum presa aservită se grăbeşte să intoxice din nou publicul.

Ba mai mult Steaua este cea care a câştigat pentru că în acest stadiu a rămas în vigoare (deşi nu e definitivă) sentinţa Tribunalului Bucureşti, care a acordat palmaresul Stelei până în 2003, incluzând şi pe cel de la AFC. Prin urmare, se va rejudeca apelul privind acea sentinţă de la Tribunal, pentru că doar decizia Curţii de Apel a fost casată". 

Ce înseamnă, de fapt, rejudecarea procesului de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să trimită spre rejudecare cauza în procesul de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

"Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă", este decizia ÎCCJ.

Astfel, rămâne în vigoare decizia luată pe fond de Tribunalul Bucuresti - care a acordat CSA Steaua palmaresul din perioada 1947-2003, adica inclusiv perioada AFC Steaua (1998-2003).

În iunie 2020, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a rămas cu palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947 şi până în 1998 şi a pierdut perioada cuprinsă între 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA, şi 2003, când formaţia a fost preluată de Gigi Becali, potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu era definitivă.

Recursul intentat anul trecut de Asociaţia Salvaţi Steaua şi de clubul cu fosta denumire FC Steaua Bucureşti a fost contestat de CSA Steaua.

În general, Asicaţia Salvaţi Steaua susţine că palamaresul şi marca au revenit Asociaţiei Fotbal Club Steaua, în anul 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA Steaua, conform cerinţelor UEFA prinvind dreptul de a evolua în cupele europene pentru cluburile de stat. Ei consideră că structura desprinsă în 1998 şi preluată în 2003 de Gigi Becali, ca Fotbal Club Steaua, este continuatoarea fostei echipe Steaua de până atunci.

 

Afla mai multe despre: steaua fcsbpalmares steaua 

viewscnt
Articole similare