Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O veste trăsnet poate pica în play-off-ul Ligii 2 în "două-trei săptămâni"! Lupta pentru promovare poate fi aruncată în aer: "Altfel ar fi rea-credinţă"

O veste trăsnet poate pica în play-off-ul Ligii 2 în "două-trei săptămâni"! Lupta pentru promovare poate fi aruncată în aer: "Altfel ar fi rea-credinţă"

Steaua

Comentarii

Play-off-ul Ligii 2 a fost dinamitat după doar trei etape. Vestea că CSA Steaua Bucureşti ar putea avea drept de promovare, chiar din acest sezon, le-ar putea da calculele peste cap multor echipe. "Militarii" pistonează acum pe modificările aduse legii sportului, iar Florin Talpan a făcut noi comentarii.

Play-off-ul Ligii 2 poate fi aruncat în aer în "două-trei săptămâni"

FRF a transmis că Steaua poate promova în Liga 1 dacă modificările la Legea Sportului vor intra în vigoare înainte de finalul lunii iunie. Vasile Dîncu - fost ministru al Apărării - şi alţi doi parlamentari au trimis spre dezbatere de urgenţă, în Camera Deputaţilor, două modificări la Legea Sportului. Dacă schimbările vor fi votate şi adoptate, atunci "militarii" vor mai depinde doar de meritul sportiv. 

Pentru Orange Sport, Vasile Dîncu a oferit primele explicaţii pentru iniţiativa care ar putea duce CSA Steaua în Superligă, dar acum se pune problema perioadei de timp în care se vor adopta modificările legii. 

Pentru ca clubul de tradiţie al României să poată promova chiar din acest sezon, e nevoie ca legea să fie aplicată până la omologarea rezultatelor finale din play-off, altfel va petrece şi sezonul următor în Liga 2. 

Însă, Florin Talpan a înaintat un prim termen pentru adoptarea modificărilor legii, care ar arunca în aer calculele pentru promovarea în prima ligă. 

”(n.r.- despre demersurile ca CSA Steaua să poată promova) Faptul că s-au mişcat foarte greu lucrurile, credeţi-mă că nu este vina mea! Eu sunt foarte conştient că acest proiect de lege trebuie să intre urgent în dezbatere, pentru ca noi să avem drept de promovare din acest an. Pentru că nu cred că este momentul să se mai tragă de timp încă un an. Ar fi rea-credinţă din partea acelor oameni.

(n.r.- cât de mult ar dura promulgarea acestei legi) Eu m-am interesat de lucrul acesta. Sunt foarte multe interpretări din punctul acesta de vedere. În două-trei săptămâni dacă s-ar vrea să se facă, se poate rezolva această problemă.

(n.r.- dacă se poate schimba regulamentul pe parcursul sezonului) Inclusiv Federaţia Română de Fotbal a anunţat ieri (n.r.- vineri) că putem promova din acest sezon. Dar nu se schimbă numai pentru noi. Dumneavoastră de ce vedeţi că se schimbă numai pentru noi. Dar când s-a schimbat denumirea FCSB, nu a fost în timpul campionatului? Când a fost cu Rapidul, adică de ce vedeţi numai la noi lucrul acesta?”, a declarat Florin Talpan, conform Primasport.ro

Situaţia din clasamentul play-off-ului Ligii 2

Înaintea etapei a patra din play-off-ul Ligii 2, în care se joacă Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti, marţi, de la 19:00, în direct pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro, Poli Iaşi conduce clasamentul, cu 45 de puncte. 

A doua echipă care ocupă loc direct promovabil este Steaua Bucureşti, cu 44 de puncte, dar care încă n-a aflat verdictul în privinţa dreptului de promovare. 

Dacă clasamentul final nu s-ar mai schimba, Oţelul Galaţi ar prelua locul direct promovabil al "militarilor", iar Dinamo Bucureşti şi Gloria Buzău ar merge la baraj. Unirea Dej e ultima, cu 33 de puncte.

 

Afla mai multe despre: dinamosteauacsa steaua bucurestipromovare liga 2play-off liga 2steaua dinamo 

viewscnt
Articole similare