You are here:

OUT pentru restul sezonului. Titularul lui Pep Guardiola de la Manchester City s-a accidentat grav la partida cu Arsenal

OUT pentru restul sezonului. Titularul lui Pep Guardiola de la Manchester City s-a accidentat grav la partida cu Arsenal

Manchester City

Comentarii

Rodri, mijlocaşul spaniol al celor de la Manchester City, s-a accidentat grav la derby-ul "cetăţenilor" cu Arsenal, încheiat cu scorul de 2-2.

Internaţionalul spaniol, revenit la echipa de club la începutul sezonului competiţional după triumful de la EURO 2024, a avut parte de un început de sezon excelent alături de Manchester City.

Accidentare gravă suferită de Rodri

"Cetăţenii" sunt pe primul loc în Premier League, cu 13 puncte după cinci etape. Rodri a fost titular pentru echipa din Manchester la partida cu Arsenal din etapa a cincea a campionatului englez, încheiată cu scorul de 2-2. Ibericul a suferit o accidentare în minutul 21 al partidei, minut în care a fost înlocuit de Mateo Kovacic.

Oaspeţii au înscris la un singur minut de la schimbarea lui Rodri. Calafiori a înscris un gol din afara careului pentru echipa antrenată de Mikel Arteta.

Rodri a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate, o accidentare care nu îi va permite să joace în acest sezon, anunţă ESPN. Rodri a vorbit recent despre programul aglomerat al jucătorilor la cel mai înalt nivel, odată cu schimbările de format ale competiţiilor europene, cât şi a Cupei Mondiale a Cluburilor, competiţie a cărui număr de echipa va creşte semnificativ la următoarea ediţie.

Spaniolul, care a câştigat Campionatul European în iulie şi a jucat aproximativ 60 de meciuri în sezonul trecut, se teme de ceea ce urmează, între noua Ligă a Campionilor şi Cupa Mondială a Cluburilor din vara viitoare. "Dacă întrebi orice jucător, îţi va spune, este o părere generală printre jucători, nu este doar părerea lui Rodri", a spus el. "Dacă va continua aşa, la un moment dat nu vom avea de ales decât să intrăm în grevă", a subliniat el.

Pentru Rodri, un jucător nu poate juca "60 sau 70 de meciuri. Între 40 şi 50 de meciuri, un jucător poate juca la cel mai înalt nivel. După aceea, scade, pentru că nu este posibil să îţi menţii nivelul fizic. Trebuie să avem grijă de noi, noi suntem personajele principale în acest sport, sau în această afacere, cum vreţi să-i spuneţi".

Afla mai multe despre: manchester cityrodripep guardiolapremier league 

viewscnt
Articole similare