Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patronul din Superliga vrea să mute definitiv echipa în alt oraş important. Îi schimbă şi numele: "I-am spus primarului că aş pleca"

Patronul din Superliga vrea să mute definitiv echipa în alt oraş important. Îi schimbă şi numele: "I-am spus primarului că aş pleca"

Superliga

Comentarii

O schimbare importantă s-ar putea produce la finalul sezonului din Superliga. Valeriu Iftime a recunoscut că este atras să închidă "afacerea" la Botoşani, să mute echipa la Suceava şi să-i schimbe numele. În oraşul de nordul Moldovei, afaceristul susţine că ar avea sprijinul autorităţilor şi ar atrage investitoriii pe care-i caută de mulţi ani.

Patronul echipei care s-a gândit să mute definitiv echipa la Suceava! Echipa din Superliga şi-ar putea schimba inclusiv numele

Situaţia a devenit dramatică la FC Botoşani, după ce clubul a fost în play-off-ul Superligii şi a jucat în preliminariile Conference League. În acest moment, echipa antrenată de Dan Alexa, care şi-a anunţat intenţia de a pleca, este ultima în Superliga, fără victorie după 13 etape. 

În meciul recent încheiat, FC Botoşani a pierdut cu 5-2 în faţa lui Sepsi

Premergător meciului, Valeriu Iftime a recunoscut că şi-ar dori un sprijin consistent, pe care nu l-a avut la Botoşani, la Suceava este o soluţie. 

"Cred că la Suceava se putea mai mult dacă eram noi, adică eu, asociaţii mei, banii şi Primăria de aici. La Suceava e mai multă ambiţie, mai multă forţă în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoşani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian şi alţii la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile.

La un moment dat, am vorbit cu primarul, să ştiţi. Şi acum aş veni! Eu nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a oraşului, nu este a mea, chiar dacă mă obligă Federaţia. Academia să plătească oraşul, care înseamnă 500.000 de euro. Primarul a spus că da, se gândeşte, ar putea să o facă. Eu aş ţine echipa aici, dar măcar academia să fie... ai nevoie de academie pentru a avea o masă în jurul tău de interes. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecţie mult mai mare şi mai bună", a declarat Valeriu Iftime pentru Monitorul de Suceava.

Valeriu Iftime: "I-am spus primarului de la Botoşani că m-aş duce la Iaşi sau la Suceava"

În pierdere în fotbal, Valeriu Iftime a continuat, întrucât vrea ca afacerea pe care o împarte cu ceilalţi investitori de la FC Botoşani să fie profitabilă. 

"Da, aş aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară da. Nu se va mai numi FC Botoşani, se va numi FC... cum vrem noi. E FC Botoşani acum că sunt eu din Botoşani, oraşul n-are nicio acţiune, nicio treabă. Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanţă pe care să poţi juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou.

I-am spus şi primarului meu de la Botoşani că m-aş duce oricând în altă parte, la Iaşi sau la Suceava. Am zis să facem un proiect comun. Dacă ar fi un proiect şi vine cineva foarte serios către noi, eu salvez echipa. Salvarea de la retrogradare e o chestie simplă, un mic impuls în iarnă şi... dar trebuie să ştiu unde mă duc. Să stau în Liga 1 cu 3-4 milioane pe an nu merge.

Ai nevoie de o construcţie, de academie, de scouting foarte bun, iar uşor, uşor să vinzi jucători. Ţările din fosta Iugoslavie trăiesc din vânzarea de jucători. La un oraş ca Suceava s-ar putea. Sunt oameni de afaceri care ar putea să vină pentru imagine, pentru a face o reclamă", a adăugat acţionarul de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, pentru sursa citată. 

Afla mai multe despre: valeriu iftimefc botosani suceavaclub de fotbal superliga suceavavaleriu iftime fc botosani 

viewscnt
Articole similare