Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Presa britanică uimeşte: Anglia să se ferească de România şi Ungaria în optimile EURO 2024, să uite de Franţa! Capitolul care le dă fiori

Presa britanică uimeşte: Anglia să se ferească de România şi Ungaria în optimile EURO 2024, să uite de Franţa! Capitolul care le dă fiori

EURO

Comentarii

Anglia şi România se pot întâlni la EURO 2024, la 24 de ani de la duelul câştigat de România împotriva naţionalei britanice, la EURO 2000.

Jurnaliştii britanici de la publicaţia Daily Mail, una dintre cele mai mari publicaţii generaliste a presei online din Regatul Unit, a analizat un posibil parcurs al selecţionatei engleze la EURO 2024. Finalişti ai ultimei ediţii a Campionatului European, în 2021, Anglia poate "da piept" cu o serie de echipe dificile în faza optimilor de finală ale EURO 2024, printre care şi România.

Publicaţia Daily Mail titrează: "Să uităm de Franţa, motivul pentru care Anglia vrea să se ferească de Ungaria şi România! Grafica fascinantă care dezvăluie modul în care naţionala 'Three Lions' se poate bate cu potenţalii adversari din fazele eliminatorii de la EURO 2024".

Astfel, englezii îşi aduc aminte, la 24 de ani distanţă, de meciul de tristă amintire pentru suporterii britanici, împotriva naţionalei conduse de jucători precum Gică Popescu, Dan Petrescu, Adrian Ilie şi Bogdan Stelea. România rămâne cu o singură victorie în istoria sa la Campionatul European, cea obţinută la Charleloi, împotriva Angliei.

Britanicii, temători în faţa unui potenţial duel cu România în optimile EURO 2024

Englezii de la Daily Mail au făcut referire şi la un potenţial duel împotriva rivalilor francezi, în optimile EURO 2024, pe care îl consideră periculos, dar nu mai periculos faţă de un duel împotriva României sau a Ungariei, naţionale care pot oricând să producă o surpriză împotriva oamenilor lui Gareth Southgate, o naţională cu un ghinion teribil în ceea ce priveşte partidele eliminatorii de la turneele finale împotriva echipelor mai slab cotate.

Franţa a reuşit să se impună în ultimul duel direct dintre cele două naţionale, cel din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2022, disputate în Qatar. Harry Kane şi-a dezamăgit colegii şi o ţară întreagă, prin ratarea sa inexplicabilă de la punctul cu var, moment care ar fi putut întoarce soarta meciului în favoarea britanicilor.

Anglia a fost eliminată dramatic de la EURO 2016, împotriva Islandei, echipa care şi-a făcut debutul la un turneu final chiar la Europeanul francez.

 

 

În cazul în care naţionala condusă de Harry Kane, golgheterul celor de la Bayern Munchen, îşi va obţine calificarea din grupe de pe prima poziţie, sau a treia poziţie, un duel cu România ar putea avea loc, în cazul în care naţionala lui Edward Iordănescu va reuşi să iasă din grupa E, de pe locul trei, într-un anumit context al rezultatelor înregistrate în celelalte grupe.

La ultimul duel direct dintre România şi Anglia, naţionala lui Gareth Southgate s-a impus cu scorul de 2-0, într-o partidă amicală premergătoare turneului EURO 2021, turneu încheiat cu înfrângerea Angliei în finala cu Italia, la loviturile de departajare.

Din punct de vedere istoric, România stă bine în duelurile cu Anglia. O victorie obţinută în calificările pentru Cupa Mondială din 1982, meci disputat la Bucureşti în luna octombrie a anului 1980, a fost prima obţinută de "tricolori" în faţa naţionalei "Three Lions".  A urmat succesul istoric obţinut la Cupa Mondială din 1998, din Franţa, acolo unde generaţia lui Gică Hagi a reuşit să se impună în faţa unor nume uriaşe precum David Beckham, Michael Owen şi Alan Shearer, cu scorul de 2-1.

Afla mai multe despre: euro 2024romaniaangliacampionatul europeanungariafranta 

viewscnt
Articole similare