Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbarea drastică la care s-a gândit Gigi Becali la FCSB l-a mirat pe MM Stoica! "Nu! Faci asta şi poţi să deschizi capacul de la sicriu"

Schimbarea drastică la care s-a gândit Gigi Becali la FCSB l-a mirat pe MM Stoica! "Nu! Faci asta şi poţi să deschizi capacul de la sicriu"

FCSB

Comentarii

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, Mihai Stoica, s-a arătat surprins de faptul că finanţatorul Gigi Becali a luat în calcul schimbarea sistemului la echipă, din sezonul următor. Afaceristul s-a gândit la o linie de apărare Chipciu-Chiricheş-Dawa-Ngezana-Radunovic, în cupele europene.

FCSB ar putea arăta diferit în sezonul următor la ordinul lui Gigi Becali

Într-o perioadă în care Gigi Becali se gândeşte la transferurile pe care le poate face, finanţatorul s-a gândit şi la o schimbare de sistem pentru sezonul următor, în competiţiile europene. 

Astfel, afaceristul a considerat că FCSB ar trebui să joace cu trei fundaşi centrali, cu Chiricheş, Dawa şi Ngezana, odată cu sosirea lui Alex Chipciu, care a reacţionat la vestea că s-ar putea transfera la FCSB

Schimbarea sistemului la FCSB nu i-a surâs lui MM Stoica, cel care i-a explicat lui Gigi Becali de ce acest aspect nu poate fi luat în calcul în echipa antrenată de Elias Charalambous şi Mihai Pintilii. 

"Nu s-a discutat niciodată despre cinci (n.r. - sistemul cu cinci fundaşi). Gigi n-a inventat, dar vorbeşte ce gândeşte el, nu am discutat niciodată despre cinci nimic. Cum am putea juca în cinci la momentul ăsta, cine sare în cinci, în ce sistem? Hai să facem un exerciţiu. Jucăm 5-3-2 sau 5-4-1 sau cum vreţi voi să jucăm, jucăm în cinci. 

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Unde joacă Lixandru, Şut, Olaru? Mijlocaşi, da? Mai trebuie doi atacanţi. Ok. Şi cine joacă inter în afara lui Olaru? Dintre Şut şi Lixandru cine joacă inter? Nimeni, pentru că la meciul cu Rapid, 1-2, cu acţiunea în trombă a lui Papeau, care a dus la deschiderea scorului şi cu împingerea lui Ngezana în Dawa de Paul Iacob a jucat Lixandru în prima jumătate şi n-a mai jucat. Lixandru a demonstrat că lângă Şut, în linie cu el, în 4-2-3-1, funcţionează foarte bine şi aşa vom rămâne. 

La un meci împotriva unei super echipe, dacă joci cu cinci, poţi să deschizi capacul de la sicriu, că pierzi un mijlocaş, iar atunci când l-ai pierdut ai pierdut şi meciul, şi calificarea. Fotbalul e altfel, nu e aşa.

Eu am ajuns la o experienţă. Când vrei să joci cu trei fundaşi centrali, trebuie ca fundaşii centrali laterali să fie tehnici şi să urce cu mingea la picior, să producă superioritate, să participe la construcţie. În niciun caz nu-ţi pui un Chiricheş în mijloc şi Ngezana cu Dawa (n.r. - fundaşi centrali laterali), ca să nu poţi construi deloc. Când se discută despre trei (n.r. - fundaşi centrali), la noi se discută cam despre aşezarea asta. FCSB e construită altfel, jucătorii au fost transferaţi în altă idee, de a construi", a declarat MM Stoica, pentru Orange Sport.  

Gigi Becali schimbă sistemul la FCSB în cupele europene, dacă vine Chipciu

"Este jucător cu experienţă, am nevoie de Chipciu în cupele europene. Am vorbit cu el, i-am spus că joacă fundaş dreaptă, nu altceva la mine. I-am spus că joacă fundaş pentru că o să schimb tactica în cupele europene, joc cu Chiricheş, Dawa, Ngezana.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

În cupele europene joci cu echipe mari şi joc cu trei fundaşi. Joc cu Chiricheş, Dawa, Ngezana, Chipciu în dreaptă şi în stânga Radunovic.  Aşa o să jucăm în grupele Ligii Campionilor sau în play-off. În Chiricheş, Dawa şi Ngezana dai cu tunul şi nu ai ce să iei, sunt cei mai tari fundaşi centrali”, spunea finanţatorul FCSB, Gigi Becali, marţi. 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali fcsbmm stoicamm stoica fcsbschimbare sistem fcsbalex chipciu transfer fcsb 

viewscnt
Articole similare