Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un baschetbalist ucrainean de 17 ani a fost înjunghiat mortal în Germania. El a fost implicat într-o altercaţie cu alţi tineri

Un baschetbalist ucrainean de 17 ani a fost înjunghiat mortal în Germania. El a fost implicat într-o altercaţie cu alţi tineri

Sporturi

Comentarii

Un baschetbalist ucrainean în vârstă de 17 ani, refugiat în Germania, a murit din cauza rănilor suferite după ce a fost înjunghiat în timpul unei altercaţii, sâmbătă, într-un oraş din nord-vestul ţării, a anunţat luni poliţia locală, citată de AFP.

Volodimir Iermakov jucase la categoriile de tineret ale echipei Ucrainei de baschet şi evolua în Germania pentru ART Giants Düsseldorf, potrivit unor surse din Ucraina, unde vestea morţii sale a stârnit o mare emoţie.

Victima se afla împreună cu un alt jucător ucrainean în vârstă de 18 ani când au avut o altercaţie verbală cu tineri într-un autobuz din Oberhausen, un oraş din zona industrială Ruhr.

În staţia de autobuz, "cearta a degenerat într-o confruntare fizică" şi patru tineri au fost "grav răniţi prin înjunghiere", potrivit unui comunicat al poliţiei districtului Essen. Printre cei patru răniţi care au ajuns la spital se numără cei doi ucraineni, un sirian de 14 ani şi o adolescentă germano-libaneză de 13 ani, a precizat poliţia.

Volodimir Iermakov a murit din cauza rănilor suferite la spital.

Un adolescent de 15 ani suspectat de implicare în atac a fost arestat la domiciliu la câteva ore şi arestat preventiv sub acuzaţia de omor prin imprudenţă şi lovire şi alte violenţe. Un alt tânăr de 14 ani arestat iniţial a fost eliberat.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a cerut luni ca o anchetă privind incidentul "să fie efectuată cât mai curând posibil şi ca infractorul să fie adus în faţa justiţiei".

"Tinerii baschetbalişti au fost atacaţi cu cuţite pe stradă doar pentru că erau ucraineni", a precizat Federaţia de baschet din Kiev. Poliţia nu a precizat motivul altercaţiei.

Uciderea tânărului sportiv este "de neînţeles", a scris clubul său de baschet german într-un mesaj pe Facebook.

El fugise din războiul provocat de invazia Rusiei în Ucraina şi se stabilise la Düsseldorf în 2023, potrivit echipei.

Afla mai multe despre: volodimir iermakovvolodimir iermakov ucraina 

viewscnt
Articole similare