Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist celebru, atac homofob şi sexist la adresa lui Vinicius! "Să nu fie fătălău". Atacantul lui Real Madrid a izbucnit în plâns

Un fotbalist celebru, atac homofob şi sexist la adresa lui Vinicius! "Să nu fie fătălău". Atacantul lui Real Madrid a izbucnit în plâns
Comentarii

Fostul portar paraguayan José Luis Chilavert l-a atacat pe Vinicius într-un tweet, ca reacţie la conferinţa de presă de luni a atacantului brazilian.

Atacantul a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre atacurile rasiste la care este supus în mod regulat, în special la meciurile echipei sale Real Madrid. "Vreau doar să joc fotbal", a răsuflat el, copleşit de emoţie.

"Pâine şi circ. Primul care insultă şi atacă adversarii este el. Să nu fie fătălău, fotbalul este pentru bărbaţi", a comentat Chilavert.

În vârstă de 58 de ani, el este celebru în lumea fotbalului pentru intervenţiile sale şi pentru numeroasele sale goluri, în ciuda faptului că juca pe postul de portar.

La fel ca şi colegul său de club Dani Carvajal, atacantul de 23 de ani consideră că Spania nu este "o ţară rasistă", dar că "există mulţi rasişti, mulţi dintre ei pe stadioane".

"De când m-am plâns pentru prima dată de rasismul din Spania, situaţia a devenit din ce în ce mai gravă... Mă insultă din cauza culorii pielii mele şi nu mai joc la fel de bine", a spus el.

Frecvent luat în vizor de suporterii adverşi, brazilianul, care a devenit un lider al luptei antirasiste, a insistat totuşi că nu s-a gândit "niciodată" să plece de la Real, deoarece "ar însemna să le dea dreptate rasiştilor". "Voi rămâne la cel mai bun club din lume, marcând cât mai multe goluri", a promis Vinicius.

 

Afla mai multe despre: viniciusvinicius rasismchilavert 

viewscnt
Articole similare