Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ngezana, acuzat că a inventat o problemă ca să nu joace! "Am râs când am auzit. Nu îi cred povestea". Ce suspectează cei din Africa de Sud

Ngezana, acuzat că a inventat o problemă ca să nu joace! "Am râs când am auzit. Nu îi cred povestea". Ce suspectează cei din Africa de Sud
Comentarii

Cazul lui Siyabonga Ngezana (26 de ani) a ajuns să fie dezbătut în Africa de Sud, după ce fundaşul central de la FCSB nu a putut onora convocarea în naţională, pentru meciurile amicale cu Andorra şi Algeria.

Siyabonga Ngezana, bănuit că a inventat o problemă ca să nu joace: "Avem o ambasadă în România, în Bucureşti"

Siyabonga Ngezana a ratat acţiunea naţionalei ţării sale. Remarcat de selecţioner pentru felul în care s-a prezentat de când s-a transferat la FCSB, Hugo Broos i-a transmis să se prezintă în lotul Africii de Sud. Totuşi, o problemă a stat în calea călătoriei. 

"Ngezana şi-a pierdut documentele şi, din acest motiv, nu poate părăsi România. A avut un sezon foarte bun, dar acum nu are documentele necesare. Nu este din cauza noastră, ci din cauza lui", a anunţat selecţionerul Africii de Sud, Hugo Broos. 

În ţara natală a fundaşului central de la FCSB se bănuieşte faptul că fotbalistul a inventat, de fapt, pierderea paşaportului, întrucât nu a dorit să joace în meciuri amicale şi să părăsească echipa de club într-un punct important al play-off-ului Superligii.

De aceea, Botsang Moiloa, expert în diplomaţie şi analist politic, a vorbit despre presupusul caz al lui Ngezana. El a susţinut că problema paşaportului şi a vizei nu ar exista, de fapt, întrucât fundaşul central şi-ar fi putut rezolva situaţia rapid la ambasada Republicii Africa de Sud, din Bucureşti. 

"Am auzit o poveste cu un fotbalist Bafana, care e blocat în România pentru că şi-a pierdut paşaportul. Sunt de acord (n.r. - că nu a dorit să onoreze convocarea). Să ştiţi că am râs când am auzit povestea. E bizar. Avem o ambasadă în România, în Bucureşti. 

Şi vă mai spun că Africa de Sud e una dintre ţările care poate emite un paşaport real într-o zi, e o datorie naţională. Ambasada ar fi emis persoanei un cerificat de călătorie în regim de urgenţă sau un paşaport în regim de urgenţă. E fotbalist, e legal acolo ca cetăţean al Africii de Sud. Nu îi cred povestea", a spus Botsang Moiloa, pentru WAW! What A Week with DJ Fresh Podcast, citat de snl24.com. 

În locul fotbalistului de la FCSB, selecţionerul l-a convocat pe Siyanda Xulu, de la SuperSport United. 

25 de meciuri a jucat Ngezana pentru FCSB, unde a fost titular în centrul apărării, alături de Dawa. 

Afla mai multe despre: siyabonga ngezanasiyabonga ngezana africa de sudsiyabonga ngezana fcsb 

viewscnt
Articole similare