Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un oficial al FRF susţine o schimbare majoră în privinţa arbitrilor din Superligă! Bundesliga, folosită ca model: ”E un exemplu de bună practică” | VIDEO EXCLUSIV

Un oficial al FRF susţine o schimbare majoră în privinţa arbitrilor din Superligă! Bundesliga, folosită ca model: ”E un exemplu de bună practică” | VIDEO EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

După o greşeală majoră de arbitraj în Bochum - Borussia Dortmund 1-1, centralul Sascha Stegemann a ieşit public şi a trasnmis, cu ajutorul Federaţiei Germane de Fotbal, că îi pare rău că a comis o eroare. În direct la Orange Sport, Andrei Vochin a recunoscut că acest exemplu din Bundesliga ar putea fi folosit ca model pentru fotbalul românesc.

Chiar şi după introducerea VAR în Superligă, campionatul nostru continuă să fie marcat de erori de arbitraj, dar acestea nici nu reprezintă cel mai revoltător aspect din această ecuaţie.

Cel mai revoltător aspect este faptul că arbitrii care comit erori nu doar că sunt protejaţi de FRF şi nu li se permite să vorbească cu presa, ci şi continuă să fie delegaţi la alte jocuri.

”E un exemplu de bună practică”

Abolsut toate echipele din Superligă s-au plâns de arbitraj la un moment dat pe parcursul acestui sezon, un fapt absolut halucinant, dar ar putea exista măcar o rezolvare parţială.

Bundesliga poate fi un exemplu pentru campionatul nostru: la meciul Bochum - Dortmund 1-1, care ar putea face-o pe Borussia să piardă primul loc, centralul a comis o eroare majoră.

Acesta nu a văzut un penalty la Adeyemi, care ar fi putut să le aducă toate punctele oaspeţilor şi care, acordat sau neacordat, poate avea un impact uriaş asupra luptei la titlu.

Arbitrul Sascha Stegemann a ieşit public următoarea zi şi şi-a recunoscut greşeala, cu ajutorul celor de la Federaţia Germană de Fotbal, care doresc să încurajeze transparenţa.

Andrei Vochin susţine o schimbare majoră în privinţa arbitrilor din Superligă

Secvenţele cu Stegemann i-au fost arătate lui Andrei Vochin, în direct la Orange Sport, iar acesta a recunoscut că o astfel de practică ar putea fi de folos în Superligă.

Consilierul lui Răzvan Burleanu a notat că asemănător se procedează şi în Anglia şi că exemplul oferit de nemţi este unul bun.

Am văzut că e o practică acum, am văzut că şi la Federaţia Engleză au intervenit în anumite momente, nu pe video, dar prin comunicate de presă, au recunoscut că arbitrii au interpretat eronat anumite faze.

Cred că e un exemplu de bună practică şi cred că am putea să îl urmăm şi noi, cred. Dar, încă o dată, eu vorbesc acum ca un om de Comunicare, mie aşa mi s-ar părea normal să se întâmple lucrurile.

Acum, ce legi or avea ei în arbitraj... habar nu am”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: andrei vochin 

viewscnt
Articole similare