Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Unii nu vor să creadă, alţii nu înţeleg”. Ce scandare răsuna în Ghencea la derby-urile Steaua - Rapid, în urmă cu zeci de ani | EXCLUSIV

”Unii nu vor să creadă, alţii nu înţeleg”. Ce scandare răsuna în Ghencea la derby-urile Steaua - Rapid, în urmă cu zeci de ani | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

În direct la Orange Sport, Andrei Vochin a predat o lecţie de istoria pentru fanii mai tineri ai fotbalului românesc. Oficialul FRF a povestit despre perioada în care Steaua şi Rapid nu erau rivale, iar galeriile îşi făceau declaraţii de dragoste la meciuri.

Rivalitatea dintre Rapid şi cele două echipe roş-albastre ale României, Steaua şi FCSB, este deja bine documentată, iar orice derby dintre acestea se lasă cu scandal şi injurii.

Însă situaţia dintre acestea nu a fost mereu aşa, ci chiar din contră. Cândva, Steaua şi Rapid erau formaţii înfrăţite, iar cele două galerii îşi făceau declaraţii de dragoste la meciuri.

”Unii nu vor să creadă, alţii nu înţeleg”

În direct la Orange Sport, Andrei Vochin a rememorat scandarea care se auzea la derby-urile dintre cele două în urmă cu zeci de ani: ”Steaua şi Rapid se iubesc la infinit”.

Cei tineri de acum... unii nu vor să o creadă, alţii nu o înţeleg, alţii spun că vorbim prostii. Rapid juca pe terenul Stelei, în Ghencea, pentru că a avut construcţii o perioadă de timp.

Şi a jucat o campanie, în divizia B, în Ghencea, dimineaţa juca Rapid, seara juca Steaua acolo. Au jucat un derby cu Petrolul, au bătut cu 5-0, 5-1, ceva... când i-au aruncat după de pe pod pe suporterii petrolişti.

”Steaua şi Rapid se iubesc la infinit!”

La podul de la Izvor, nu era Casa Poporului încă, era podul vechi de la Izvor şi i-au alergat şi i-au aruncat acolo. E, tot stadionul ştii ce striga? <<Steaua şi Rapid se iubesc la infinit>>, asta striga stadionul pe vremea aia.

Pentru că rivalitatea între Rapid şi Steaua nu a existat la intensitatea asta, aş îndrăzni să spun, niciodată. Mai degrabă a fost rivalitate Rapid - Dinamo. Rapid şi Dinamo, în anii 70', chiar erau într-o mare rivalitate.

Steaua era o echipă de locul patru-cinci atunci. Steaua a luat un titlu prin 78', până în 85' era când pe locul cinci, când pe locul patru. A făcut echipa în 83', aia care avea să domine fotbalul european şase ani.

Atunci, Rapid era în B şi nu exista rivalitatea, dar rivalitatea cu Dinamo a fost pe vremea mare decât cea cu Steaua. Steaua a avut apoi rivalitate cu Dinamo mare”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: andrei vochin 

viewscnt
Articole similare