Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre puştii-minune ai Farului, desemnat al treilea cel mai promiţător fotbalist din lume pe postul său! Clasamentul care îi face cinste lui Hagi

Unul dintre puştii-minune ai Farului, desemnat al treilea cel mai promiţător fotbalist din lume pe postul său! Clasamentul care îi face cinste lui Hagigalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Specialiştii de la Football Observatory au publicat, miercuri, clasamentul cu cei mai promiţători 200 de fotbalişti U20 din lume. Pe locul trei pe postul său se regăseşte unul dintre puştii-minune ai lui Gică Hagi, care a ”explodat” pur şi simplu în acest sezon

Deşi are un buget semnificativ mai mic decât ”granzii” Superligii şi nu cheltuie niciun ban pe transferuri, Farul Constanţa este la un pas de a câştiga Superliga în acest sezon.

La Ovidiu, Gică Hagi a realizat un ”mix” ideal de fotbalişti cu experienţă şi tineri jucători dornici de performanţă, iar munca ”Regelui” este la un pas de a da roade.

Doi tineri jucători din academia Farului au ”explodat” în acest sezon, Adrian Mazilu şi Andrei Borza, ambii în vârstă de 17 ani, şi au reuşit să se impună în primul 11 al liderului.

Andrei Borza, desemnat al treilea cel mai promiţător fundaş stânga din lume

Iar, conform unui clasament realizat de specialiştii de la Football Observatory, fundaşul lateral este considerat al treilea cel mai promiţător fotbalist din lume pe postul său.

Pentru a putea realiza acest clasament, fiecare jucător primeşte câte un calificativ în parte, bazat pe mai multe aspecte analizate de experţi în domeniu.

Sunt luate în calcul minutele totale jucate de fiecare fotbalist, nivelul la care evoluează aceştia şi rezultatele obţinute de echipele lor, cu ei pe gazon, în ultimele 365 de zile.

Apoi, specialiştii compară statisticile obţinute cu cele ale altor jucători de aceeaşi vârstă, care evoluează pe aceeaşi poziţie, pentru a obţine un calificativ final.

Clasamentul care îi face cinste lui Gică Hagi

Aşadar, pe postul de fundaş stânga, Andrei Borza, cu un calificativ de 2,13, se clasează pe locul al treilea, doar în urma titularilor de la Barcelona şi AZ Alkmaar, Alejandro Balde, 3,13, şi Milos Kerkez, 3,01.

Clasamentul per total este condus de către Pablo Gavi (Barcelona), 4,37, Jude Bellingham (Borussia Dortmund), 3,66, şi Marcos Leonardo (Santos), 3,16.

Prestaţiile lui Borza în acest sezon au fost atât de impresionante încât deja este cerută convocarea sa la echipa naţională, alături de celălalt puşti-minune, Adrian Mazilu, în ciuda faptului că nu şi-au sărbătorit încă majoratele.

Clasamentul integral realizat de specialiştii de la Football Observatory poate fi văzut, în întregime, AICI.

  • Cota de transfer a lui Andrei Borza ar fi de numai 400.000 de euro, momentan, potrivit transfermarkt.com
  • 35 de meciuri, două goluri şi două pase decisive a însumat deja fundaşul stânga în tricoul echipei mari a Farului

Afla mai multe despre: andrei borza 

viewscnt
Articole similare