You are here:

VIDEO | Incredibil! Colţescu nu mai putea anula golul marcat de UTA pe final cu Rapid: "E o gravă încălcare a protocolului VAR"

VIDEO | Incredibil! Colţescu nu mai putea anula golul marcat de UTA pe final cu Rapid: "E o gravă încălcare a protocolului VAR"

UTA

Comentarii

Brigada condusă de la centru de Sebastian Colţescu a fost în centrul controverselor la UTA - Rapid Bucureşti, în prim etapă din Superliga. Fostul arbitru Constantin Zotta susţine că arbitrii au încălcat protocolul VAR, la golul anulat în prelungiri al gazdelor.

Prima etapă, prima fază controversată de arbitraj în Superliga

UTA Arad a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa FC Rapid, într-un meci din prima etapă a Superligii. După ce Braun a deschis scorul, în minutul 24, şi Cîmpanu a restabilit egalitatea, în minutul 60, o fază controversată a avut loc pe final. 

În minutul 89, arădenii au înscris prin Omondi, iar jocul a fost reluat de Colţescu de la centrul terenului, cu mingea în posesia Rapidului. Chiar după primele pase ale oaspeţilor, lui Colţescu i s-a cerut să vină la VAR, unde a anulat reuşita. 

"Marchează UTA. Am avut lovitură de început, s-a reluat, mingea e în joc, moment în care asistentul se duce la Colţescu şi îi atrage atenţia că trebuie să consulte o fază să verifice modul în care a fost înscris golul. 

E o gravă încălcare a protocolului VAR, trebuiau să o revadă colegii şi puteau schimba decizia cât timp jocul nu a fost relut. E o decizie pe care nimeni n-o înţelege, nu funcţionează casca... Se arbitrează şi fără cască, şi fără sistem VAR, se poate întâmpla, arbitrul trebuie să continue aplicând legile jocului. 

Mai e ceva. Intervenţia după ce jocul a fost reluat, atunci când analizezi faza, trebuie să fie o fază evidentă, una evidentă. Aici a fost la aprecierea arbitrului. Ok, a fost fault, dar trebuie să fie ceva evident", a spus Constantin Zotta, la Prima Sport, după UTA - Rapid 1-1, în Superliga, un eveniment susţinut de Superbet

  • Arbitri: Sebastian Colţescu – Daniel Mitruţi, Adrian Popescu – Horia Gabriel Mladinovici
  • Arbitri VAR: Bogdan Dumitrache, Alexandru Cerei
  • Observator: Octavian Şovre

Afla mai multe despre: sebastian coltescu uta rapiduta rapidarbitraj uta rapid 

viewscnt
Articole similare