Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | ”Nu suntem rasişti”. Discursul lui Adrian Mititelu după scandalul de la Sfântu Gheorghe: ”Maghiarii sunt fraţii noştri. Am mulţi amici unguri”

VIDEO | ”Nu suntem rasişti”. Discursul lui Adrian Mititelu după scandalul de la Sfântu Gheorghe: ”Maghiarii sunt fraţii noştri. Am mulţi amici unguri”

FC U Craiova

Comentarii

Adrian Mititelu a oferit o serie de declaraţii cu privire la meciul Sepsi - U Craiova 1948, după ce a izbucnit un scandal, din cauza fanilor din tribune. Ambele galerii şi-au adresat injurii, însă partida a fost abandonată din pricina scandărilor xenofobe şi rasiste ale suporterilor olteni.

Un scandal monstru a izbucnit la Sfântu Gheorghe, duminică, la meciul dintre Sepsi şi U Craiova 1948, după ce partida a fost abandonată în minutul 26, din cauza scandărilor fanilor.

Centralul Andrei Chivulete deja întrerupsese de două ori jocul când a decis ca meciul să nu se mai joace, avertizând fanii din tribune că un astfel de comportament va duce la această concluzie.

Cei de la Sepsi i-au acuzat pe fanii olteni de rasism, în timp ce cei de la U Craiova 1948 s-au apărat spunând că şi fanii covăsneni sunt vinovaţi de acelaşi comportament.

”Nu suntem rasişti. Maghiarii sunt fraţii noştri. Am mulţi amici unguri”

În final, Adrian Mititelu, patronul lui U Craiova 1948, a simţit nevoia de a clarifica problema, condamnându-i pe cei care şi-au atacat ”fraţii maghiari”.

Mititelu a afirmat că nicio persoană de la clubul oltean nu este xenofobă şi a explicat că are chiar mulţi prieteni în comunitatea maghiară din România.

S-au creat premise cu privire la o idee falsă în ceea ce priveşte U Craiova 1948. Nu suntem rasişti! Nu avem nimic împotriva comunităţii maghiare din România.

Chiar îi respectăm foarte mulţi şi îi considerăm fraţii noştri. Drepturile minorităţii maghiare din România sunt drepturi consfinţite de lege şi nimeni nu poate să le conteste.

Să-şi cânte cântecele în limba maternă! Eu am o simpatie pentru poporul maghiar şi pentru secui în mod special.

Nu suntem în rândul acelor extremişti români care consideră că populaţia maghiară trebuie să ne ceară acordă înainte să-şi folosească limba şi cultura.

Ei sunt pe aceste pământuri de peste 800 de ani. Transilvania este un teritoriu sensibil. Şi în rândul românilor, şi în rândul maghiarilor există uscături!

Oameni care habar nu au de istoria şi de cultura acestor popoare. S-a ajuns la nişte duşmănii susţine de oameni fără cultură, care nu cunosc adevărul istoric.

Anumiţi indivizi, numiţi ultraşi, spun că nu acceptă decât români în mijlocul României. La unire, au fost de acord să respecte drepturile minorităţilor.

Actul unirii ne obligă să le respectăm drepturile! Am mulţi amici unguri în Ţinutul Secuiesc”, a declarat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu dă vina pe Sepsi pentru abandonul meciului de la Sfântu Gheorghe

În schimb, patronul lui U Craiova 1948 a afirmat că singurii responsabili pentru abandonul meciului de duminică sunt cei de la Sepsi, din postura de organizatori.

Vinovaţii numărul unu pentru aceste lucruri sunt, din punct de vedere juridic şi organizatoric, clubul Sepsi, deoarece noi i-am atenţionat despre aceste manifestări.

Am spus că nu ne asumăm prezenţa galeriei clubului la acest meci. Ce puteam eu să fac mai mult decât atât? Le-am spus: 'Aveţi grijă, o să fie probleme'.

Şi cei de la Sepsi ştiau situaţia. Am o relaţie foarte bună cu domnul Dioszegi. Trebuie să vină federaţia cu legi, să reglementeze situaţia asta.

Să verifice atent ce fani intră la meciuri, după buletine. De ce să plătească Craiova sau Sepsi pentru atitudinea unor oameni?

Fraţilor, noi nu suntem şovini! România este un stat naţional, în care trăiesc mai multe popoare: maghiari, germani, sârbi, bulgari, ucraineni, ruşi.

Din punct de vedere organizatoric, U Craiova 1948 a respectat ad literam regulamentul. Sepsi a premeditat totul, părerea mea, şi am mai multe informaţii.

Înainte de meci l-au întrebat pe arbitrul Chivulete 'Ce se întâmplă dacă suporterii scandează?'. Şi le-a explicat Chivulete că opreşte meciul.

Cei de la Sepsi aveau pârghiile necesare să-i evacueze pe acei intruşi, când s-a întrerupt meciul. Nu au făcut asta, înseamnă că şi-au dorit foarte mult să se oprească.

Era foarte simplu, erau 70 de oameni din Craiova. Dar s-au gândit că vor culege fructele! Cred că, după această procedură disciplinară, Sepsi va pierde cele trei puncte.

Pentru că nu există nicio răspundere a clubului nostru. Am înţeles că Jandarmeria i-a dus pe suporteri la meci, deşi noi am anunţat că nu avem galerie şi nu ne asumăm responsabilitatea", a mai spus Adrian Mititelu.

Afla mai multe despre: adrian mititelu 

viewscnt
Articole similare