Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Xenofobia şi rasismul nu sunt două noţiuni distincte”. FRF, noi clarificări în legătură cu cazul Sepsi - U Craiova 1948

”Xenofobia şi rasismul nu sunt două noţiuni distincte”. FRF, noi clarificări în legătură cu cazul Sepsi - U Craiova 1948

FRF

Comentarii

Comisia de Recurs a FRF a publicat, joi, motivarea deciziei în cazul în cazul Sepsi OSK – U Craiova 1948, notează frf.ro, care prezintă câteva precizări ale departamentului juridic.

”Xenofobia şi rasismul nu sunt două noţiuni distincte”

”Având în vedere numeroasele comunicări publice cu privire la hotărârea Comisiei de Recurs în cauza jocului oprit dintre echipele ACS Sepsi OSK şi U CRAIOVA 1948 SA, anterior motivării respectivei decizii, departamentul juridic al FRF consideră că se impun următoarele precizări ca urmare a comunicării deciziei motivate de către organismul jurisdictional al FRF:

Astfel, sumarizând, Comisia de Recurs a reţinut că:

  • 'Rasismul care face diferenţe între persoane cu privire la <rasă> sau <etnie> include şi xenofobia'.
  • 'Procedura de oprire a jocului în conformitate cu art. 58 pct. 10 din ROAF a fost una regulamentară'.
  • 'Comisia de Recurs consideră că în mod legal şi temeinic Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a reţinut răspunderea disciplinară a recurentei (U Craiova 1948) în temeiul art. 54 pct. 2 din Regulamentul Disciplinar'.
  • 'Reprezentanţii intimatei ACS Sepsi OSK au susţinut în faţa Comisiei de Recurs că meciul putea să nu fie întrerupt şi ar fi putut continua pe teren deoarece nu punea în pericol siguranţa şi ordinea publică'.
  • 'Comisia de Recurs a considerat că sancţionarea U Craiova 1948 SA cu forfait este excesivă în prezenta cauză'.
  • 'Având în vedere că art. 54 pct. 6 RD prevede că sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse … dacă alte motive serioase o justifică, iar art. 54 pct. 4 RD lasă o opţiune organului disciplinar, în funcţie de circumstanţele concrete ale cauzei, de a aplica şi alte sancţiuni complementare, luând în considerare argumentele mai sus-expuse, Comisia de Recurs urmează a înlătura sancţiunea de forfait în favoarea SEPSI OSK'.

După cum rezultă din cele de mai sus, pentru corecta informare, menţionăm că din motivarea deciziei Comisiei de Recurs reiese că xenofobia şi rasismul nu sunt două noţiuni distincte şi că arbitrul şi observatorul de joc au procedat corect”, se arată în comunicatul postat de FRF.

Afla mai multe despre: frf 

viewscnt
Articole similare