Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A jucat în naţională, iar acum şochează! "E regretul vieţii mele că am dat prin România, nici n-am crescut acolo. E ultima dată când vorbesc" | EXCLUSIV

A jucat în naţională, iar acum şochează! "E regretul vieţii mele că am dat prin România, nici n-am crescut acolo. E ultima dată când vorbesc" | EXCLUSIVgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Un fost component al naţionalei României a izbucnit, după valul de critici primit pentru o declaraţie controversată. Alin Stoica (43 de ani) a fost contrazis pentru afirmaţiile referitoare la Generaţia de Aur, iar în schimb fostul fotbalist şi-a adus aminte despre trecutul său în fotbalul românesc.

Alin Stoica, furibund: "Cu tot respectul, dar nu băgam în seamă niciodată fotbalul din România, că n-am crescut acolo"

Retras în 2015, Alin Stoica este campion al României cu Steaua, în 1996, şi de patru ori campion al Belgiei, de două ori cu Brugge şi de două ori cu Anderlecht. Alin Stoica a comentat în stilul caracteristic calificarea României la EURO 2024 şi a atras atenţia asupra lotului, pentru Orange Sport. 

Însă, în ultimele săptămâni, a fost măcinat de reacţiile pe care le-a primit din România. Din Belgia, Alin Stoica a transmis că Generaţia de Aur a câştigat cu noroc anumite meciuri la Cupa Mondială din 1994 şi că acel grup trăieşte şi acum din victoriile cu Columbia şi Argentina. 

După ce a văzut cum au fost percepute cuvintele sale, fiul lui Tudorel Stoica a recunoscut că a fost deranjat. 

"Sincer, că tot sunt în Belgia şi lumea a văzut că zic adevărul, ce văd şi realitatea. Nu am putut niciodată să dau 'calde', cum se zice în România. Atunci când am zis eu despre Generaţia de Aur... A fost un declic în capul meu să revin la normal, iar un ziarist amic din Belgia chiar m-a întrebat <<Nu ştiu că tu ai jucat mai mult de şase ani în Belgia?>>. Până la urmă am zis adevărul. Adevărul doare până la urmă. În Occident e cel mai important să reuşeşti, am jucat la campioane, Anderlecht, Brugge, Gent, iar în România s-a zis că am jucat doar şase ani. E ceva ieşit din comun, nu trăiesc în minciuna din România. 

Uneori am regretat că am vorbit şi că am avut contact cu fotbalul românesc. Cu tot respectul, dar nu băgam în seamă niciodată fotbalul din România, că n-am crescut acolo. Eu am crescut în Franţa din 1989, la Lens, unde am şi jucat, după care am plecat în Belgia, unde am făcut carieră la cel mai înalt nivel", a declarat Alin Stoica, pentru Orangesport.ro. 

  • Steaua, FC Naţional, Poli Timişoara, FC Braşov şi Concordia Chiajna sunt echipele la care a fost legitimat în România. 
  • 13 apariţii în tricoul echipei naţionale are Alin Stoica. 

Alin Stoica: "E regretul vieţii mele că am zis să dau prin România şi să-mi bat joc de mine şi de sufletul meu"

Fostul fotbalist al naţionalei simte că fotbalul românesc l-a trădat, iar reacţiile de după declaraţiile referitoare la Generaţia de Aur l-au înverşunat.

"S-a produs un declic (n.r. - după valul de critici pentru ce a spus despre Generaţia de Aur). Vorbesc despre ceva cu care nu mă identific, cu fotbalul românesc, după care să apară alţii să mintă, iar când vin aici, unde mă apreciază lumea că am făcut ceva... Repet, am jucat la campioane. Să se spună că am jucat doar şase ani.. E ultima oară când vorbesc despre fotbalul românesc, din respect că m-aţi contactat

Ce fac? Stau aici în lumea mea, unde contezi, în Occident. Din păcate, unde sportul românesc nu mai contează. Când am zis despre 1994, ăsta e adevărul, chiar şi Gică Hagi a zis. Că au câştigat cu noroc... Uită-te la imagini. Eu m-am uitat, m-am informat şi m-am simţit prost. 

E regretul vieţii mele că am zis să dau pe acolo (n.r. - prin România) şi să-mi bat joc de mine şi de sufletul meu... Nu băgam în seamă niciodată fotbalul românesc altfel, fără niciun fel de aroganţă. 

Nu are rost să mai comentez foarte mult, când sunt sunat din România să comentez despre fotbalul românesc, dar acum am răspuns din bun simţ", a mai spus Alin Stoica, pentru Orangesport.ro. 

  • Fostul mijlocaş ofensiv a marcat de 45 de ori, în 292 de meciuri, de-a lungul carierei. 
  • În străinătate, Alin Stoica a jucat pentru: Anderlecht, Brugge, Siena, Gent, Mouscron, Vojvodina şi  Wetteren. 

Afla mai multe despre: alin stoicaalin stoica romaniaromania elvetiaromania euro 2024 

viewscnt
Articole similare