Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Amendă de aproape un milion de euro pentru Nelso Piquet, după derapajul său la adresa lui Lewis Hamilton! Ce a putut să spună

Amendă de aproape un milion de euro pentru Nelso Piquet, după derapajul său la adresa lui Lewis Hamilton! Ce a putut să spună

Formula 1

Comentarii

Fostul pilot Nelson Piquet a primit o amendă de 885.000 de euro pentru derapajul său rasist la adresa lui Lewis Hamilton.

Amendă de aproape un milion de euro pentru Nelso Piquet, după derapajul său la adresa lui Lewis Hamilton

Autor al unor replici rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton, fostul triplu campion mondial al Formulei 1, Nelson Piquet a fost amendat vineri de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro.

În noiembrie 2021, brazilianul a folosit un termen rasist, ”neguinho” (”micul negru”), pentru a se referi la Lewis Hamilton, în contextul accidentului cu Max Verstappen (care este logodnicul fiicei sale, Kelly) la Marele Premiu al Marii Britanii din acelaşi an.

La puţină vreme după acest incident a fost dezvăluit un alt interviu, în care Piquet a folosit de data aceasta termeni rasişti ​​şi homofobi pentru a descrie înfrângerea lui Hamilton în faţa lui Nico Rosberg în Campionatul Mondial al Formulei 1 din 2016.

Procesul împotriva fostului campion brazilian a fost intentat de patru organizaţii pentru drepturile omului, dintre care una pretindea despăgubiri de până la 10 milioane de reali.

Judecătorul Pedro Matos de Arrudo şi-a justificat decizia de a impune o amendă de 5 milioane de reali prin „funcţia punitivă a acestei decizii, astfel încât, ca societate, să putem scăpa într-o zi de aceste acte dăunătoare rezultate din rasism şi homofobie”.

Afla mai multe despre: lewis hamilton 

viewscnt
Articole similare