Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce nu mai apar fotbalişti precum Dobrin, Hagi sau Mutu. Anghel Iordănescu ştie motivul dispariţiei generaţiilor de aur: "Jucători talentaţi am avut mereu" | EXCLUSIV

De ce nu mai apar fotbalişti precum Dobrin, Hagi sau Mutu. Anghel Iordănescu ştie motivul dispariţiei generaţiilor de aur: "Jucători talentaţi am avut mereu" | EXCLUSIV
Comentarii

Antrenorul legendar al României, Anghel Iordănescu (72 de ani), a prins, ca jucător şi antrenor, marile generaţii ale fotbalului românesc. Cu echipa naţională necalificată la Campionatul Mondial de 25 de ani şi cu o prezenţă modestă la ultimul EURO, din 2016, fostul selecţioner a vorbit despre ce lipseşte generaţiei actuale.

Anghel Iordănescu, despre generaţiile mari ale României: "Mereu am avut jucători talentaţi"

Simbol al Stelei Bucureşti, unde activat ca jucător, şi de trei ori selecţioner al României cu prezenţe la turneele finale, Anghel Iordănescu a răspuns întrebării care macină fotbalul românesc de mulţi ani. 

Într-un interviu acordat Orange Sport, Tata Puiu a fost întrebat cât de mare este diferenţa între ultima generaţie notabilă a României, cea a lui Adrian Mutu şi Cristian Chivu, şi cea actuală de tricolori. În schimb, fostul antrenor a făcut o retrospectivă a jucătorilor din istoria fotbalului românesc. 

"În primul rând aş vrea să fac o precizare. Fotbalul românesc întotdeauna a dispus de talent, am avut jucători talentaţi. Din păcate, mulţi dintre ei n-au confirmat prin evoluţia ulterioară sau prin performanţă. 

Generaţii valoroase am avut şi nu ştiu dacă Generaţia de Aur poate fi numită cea din '94, de la Campionatul Mondial, sau Generaţia de Aur, pe care a dat-o clubul Steaua, atunci când a câştigat Cupa Campionilor Europeni. 

A mai fost generaţia la care v-aţi referit, Chivu - Mutu, am avut generaţia lui Balaci - Ştefănescu, am avut generaţia Dobrin - Lucescu, generaţia Dudu Georgescu sau a lui Dumitrache. Deci, vă spuneam că fotbalul românesc n-a dus lipsă de talent", a declarat Anghel Iordănescu pentru Orange Sport. 

Unde au dispărut fotbaliştii mari ai României? 

Cum talent există la jucătorul român, aspect pe care l-a subliniat şi Gică Hagi în mai multe rânduri, Anghel Iordănescu susţine că problema este în altă parte. 

"Din păcate, cea mai mare problemă a zilelor noastre la această generaţie este în mod special mentalitatea. Practic ne lipseşte acea educaţie profesionistă. Nu suntem în permanentă şi în totalitate profesionişti 100%. 

Eu cred că avem jucători talentaţi care acum îşi doresc cu adevărat, prin declaraţii, prin felul în care s-au manifestat, că vor să meargă la un campionat european", a mai spus Anghel Iordănescu, pentru Orange Sport

România este în grafic pentru EURO 2024, dar greul abia acum urmează

După victoriile cu Andorra şi Belarus, România se află pe locul doi în Grupa I, cu şase puncte, la egalitate cu Elveţia, dar cu un golaveraj inferior.

Următoarele etape din grupa I preliminară EURO 2024

  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveţia (21:45)
  • 19 iunie 2023: Elveţia – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)

Afla mai multe despre: anghel iordanescugica hagiadrian mutunationala romaniei 

viewscnt
Articole similare