Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anghel Iordănescu le răspunde lui Cîrjan sau Mihai Rotaru în scandalul convocărilor! Ştie de ce au apărut controversele: "Eu asta cred" | EXCLUSIV

Anghel Iordănescu le răspunde lui Cîrjan sau Mihai Rotaru în scandalul convocărilor! Ştie de ce au apărut controversele: "Eu asta cred" | EXCLUSIV
Comentarii

Anghel Iordănescu a vorbit, din perspectiva unui selecţioner, despre nemulţumirile legate de convocările la loturile naţionale al României. Fără să nominalizeze persoane, Iordănescu senior a explicat care sunt motivele pentru care anumiţi conducători de club, jucători sau impresari critică alegerile din loturi.

Anghel Iordănescu intervine în scandalul convocărilor din naţionalele României: "Conducătorii asta îşi doresc, sunt interese"

Actuala campanie de calificare la EURO 2024 a debutat cu critici la adresa convocărilor lui Edi Iordănescu. Mihai Rotaru a fost nemulţumit că Andrei Ivan n-a fost chemat la lot, iar Gică Hagi a transmis că Ianis Hagi nu e important pentru actualul selecţioner al României. 

Într-un interviu acordat Orange Sport, lui Anghel Iordănescu i s-a cerut părerea despre acuzaţiile din partea anumitor jucători, anumitor antrenori, anumitor patroni din România, care spun că selecţia nu se face în mod corect. 

"N-aş vrea să intru în această polemică, dar din punctul meu de vedere fiecare dintre noi este liber să-şi exprime părerea. Eu cred că şi faptul că sunt interese, mă refer la conducătorii de cluburi, interese în care îşi doresc să propulseze jucătorii, îşi doresc ca proprii jucători să poată să-şi crească cota prin prezenţa la echipa naţională.

E adevărat. Cota unui jucător creşte când are performanţe la echipa naţională, dar cota unui jucător mai creşte şi când clubul respectiv reprezintă ţara în cupele europene.

Din păcate,echipa pe care aţi văzut-o în ultimele două meciuri (n.r. - Andorra - România 0-2 şi România - Belarus 2-1) a avut doar doi jucători cu experienţă în cupele europene şi aici mă refer la cei de la CFR Cluj, la Manea şi Burcă", a declarat Anghel Iordănescu pentru Orange Sport. 

Anghel Iordănescu, replică şi după atacul lui Cătălin Cîrjan

Ultima voce critică la adresa FRF a fost cea a lui Cătălin Cîrjan, nemulţumit că n-a fost chemat la U21, înainte de Campionatul European, şi a fost trimis la U20. Pe lista nemulţumiţilor s-au înscris inclusiv Ronaldo Deaconu sau Sebastian Mailat, care s-au simţit nedreptăţiţi că nu au fost băgaţi în seamă de staff-ul condus de Edi Iordănescu.

Inclusiv aceste fapte au fost comentat de Anghel Iordănescu. 

"Sunt,din păcate, şi voci recente. Jucătorii se propulsează singuri prin ceea ce afirmă în diferite împrejurări, că el ar merita să fie la echipa naţională. Spun din păcate, pentru că un jucător profesionist trebuie să fie acoperit de fapte şi nu de vorbe. 

Un jucător este chemat la echipa naţională pentru ce realizează pe terenul de sport şi nu prin ceea ce declară în diferite împrejurări. 

Selecţia este a antrenorului, a staff-ului tehnic, în niciun caz nu este a noastră, a microbiştilor, a conducătorilor, a jucătorilor care se cer la echipa naţională", a mai spus fostul selecţioner al României. 

Anghel Iordănescu, despre revolta lui Gică Hagi: "Are dreptul să vorbească"

"Cred că s-a comentat suficient de mult, cred că fiecare a venit cu explicaţii. Îl înţeleg pe Gică Hagi. Hagi chiar are dreptul să vorbească, prin ceea ce a reprezentat, pentru ceea ce a făcut pentru fotbalul românesc. 

Ar fi extrem de frumos ca Edi să califice naţionala (n.r. - la EURO 2024), el spune că da", a mai spus Anghel Iordănescu, despre ieşirea lui Gică Hagi, după ce nu l-a văzut pe Ianis Hagi nici măcar pe lista preliminară pentru acţiunea din martie. 

Afla mai multe despre: anghel iordanescuanghel iordanescu echipa nationalascandal convocari nationala 

viewscnt
Articole similare