Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexi Pitu, titularizat în premieră la Bordeaux! Ce a spus antrenorul său după primul meci în primul 11: ”Este destul de interesant”

Alexi Pitu, titularizat în premieră la Bordeaux! Ce a spus antrenorul său după primul meci în primul 11: ”Este destul de interesant”

Stranieri

Comentarii

Transferat de la Farul Constanţa în această iarnă, Alexi Pitu (20 de ani) a fost titularizat în premieră de David Guion, antrenorul lui Bordeaux, în ultima etapă. Românul a prins 71 de minute pe teren în victoria cu Guingamp, scor 1-0.

Achiziţionat de Bordeaux în această iarnă, existau motive de îngrijorare în legătură cu acomodarea lui Alexi Pitu în a doua ligă a Franţei, din pricina intensităţii campionatului.

Ligue 2 este renumită ca o divizie grea, cu jucători puternici, extrem de bine pregătiţi fizic, iar fostul jucător al Farului este văzut ca opusul, un fotbalist care mai are nevoie să pună masă musculară pe el.

”Este destul de interesant”

Din această cauză, a durat mai multe luni ca Alexi Pitu să prindă primul meci ca titular la Bordeaux, dar acesta a venit în cele din urmă, în prima etapă de după pauza pentru meciurile echipelor naţionale.

Revenit de la lotul U21 al României, fotbalistul de 20 de ani, care este luat în calcul şi de Edi Iordănescu pentru naţionala mare, a fost trimis în teren din primul minut al meciului cu Guingamp.

Utilizat în flancul stâng de tehnicianul David Guion, ”tricolorul” mic a prins 71 de minute pe teren, timp în care a reuşit să se remarce şi să îl impresioneze pe antrenor.

Alexi Pitu, titularizat în premieră la Bordeaux

Ultima dată când Alexi a intrat pe teren, a făcut-o foarte bine. El a adus ceva echipei, a ţinut mingea un pic mai sus... S-a văzut în seara asta, nu a pierdut multe baloane, este mereu disponibil, este conectat cu coechipierii. Este destul de interesant.

Şi cum deja îşi cunoaşte colegii... A făcut un meci bun împotriva lui Nîmes, apoi a jucat pentru echipa naţională, aşa că, din punct de vedere fizic, era într-un moment bun pentru a începe din primul minut”, a spus David Guion, după victoria cu Guingamp.

Deşi nu a avut vreo contribuţie la unicul gol al meciului, marcat de Fransergio în minutul 21, prestaţia lui Pitu a fost solidă, iar românul poate spera că va reuşi să se impună în primul 11 până la finalul sezonului.

La momentul actual, Bordeaux se află pe locul al doilea în Ligue 2, la şapte puncte de liderul Le Havre, cu nouă etape rămase de disputat.

Fotbalul francez suferă schimbări majore în acest sezon: Ligue 1 scade de la 20 de echipe, la 18, astfel că doar primele două formaţii din Ligue 2 promovează în acest an.

În stagiunile trecute, şi locul trei din eşalonul secund avea şansa de a promova, la baraj, împotriva antepenultimei clasate din prima divizie.

Afla mai multe despre: alexi pitu 

viewscnt
Articole similare