Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo şi-a adus un antrenor mare în locul lui Xavi Pascual! A semnat cu unul dintre numele importante ale handbalului: "Abia aştept să încep"

Dinamo şi-a adus un antrenor mare în locul lui Xavi Pascual! A semnat cu unul dintre numele importante ale handbalului: "Abia aştept să încep"

Handbal

Comentarii

Campioana Dinamo Bucureşti a anunţat, sâmbătă, că David Davis este noul antrenor, iar reunirea pentru noul sezon va avea loc în 22 iulie. Davis îl înlocuieşte în funcţie pe Xavi Pascual.

Spaniolul David Davis, noul antrenor al campioanei Dinamo Bucureşti

Tehnicianul spaniol David Davis (47 de ani) a semnat un contract pe două sezoane, începând cu 1 iulie.

”Sunt încântat şi fericit să mă alătur echipei Dinamo. Pentru mine este o onoare să preiau ştafeta de la Xavier Pascual şi voi face tot posibilul să luptăm cu toţii, împreună şi în fiecare zi, pentru cele mai înalte obiective. Nimic nu poate fi mai incitant ca revenirea în Europa. Abia aştept să încep munca”, a declarat David Davis.

David Davis este unul dintre numele mari ale handbalului mondial, câştigător al EHF Champions League atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Ca jucător, are în palmares un titlu mondial cu naţionala Spaniei (2005), un argint european în 2006 şi bronz olimpic în 2008. A jucat la echipe de top, cu rezultate remarcabile, însă cele mai mari performanţe le-a obţinut la BM Ciudad Real (Spania), cu care a câştigat de trei ori EHF Champions League (2006, 2008, 2009).

Cariera de antrenor şi-a început-o la Vardar, cu care a câştigat EHF Champions League în 2017, din postura de antrenor secund. A antrenat ca principal naţionala Egiptului (2018-2019), Telekom Veszprem (2018-2021), Vardar (2022) şi Al Ahli (Egipt). A fost declarat cel mai valoros antrenor în EHF Champions League 2020 şi a fost prezent de patru ori consecutiv în EHF Final 4 (2017-2020), cu Vardar şi Veszprem.

”Avem şansa de a fi semnat cu un antrenor valoros, cu multă experienţă. A antrenat multe echipe la nivel înalt, cu rezultate foarte bune. David este un antrenor căruia îi place să joace rapid, un antrenor format la şcoala spaniolă. Cu el, proiectul echipei Dinamo va continua să crească. Este important că toţi jucătorii îl cunosc. Ştiam că este un antrenor bun pentru Dinamo, iar când i-am propus să vină la Bucureşti a acceptat imediat. Nu a durat mai mult de o secundă să răspundă afirmativ. Sunt convins că se va lucra bine şi vom avea succes”, a declarat şi managerul Dinamo, David Barrufet.

Până la reunire, în 22 iulie, Dinamo Bucureşti va afla, în 21 iunie, dacă a primit wild-card pentru Liga Campionilor.

În 2024, campioana României a evoluat în European League, competiţie în care a ocupat locul 4, la Turneul F4.

Afla mai multe despre: david davisdavid davis dinamodinamo handbal 

viewscnt
Articole similare